Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

HABER ARŞİVİ ( 2023 - Kasım )
Toplam : 95 Haber

Rektörümüz, Üniversiteler Halk Dansları Yarışmaları Süper Lig’de Başarı Kazanan Ekibi Makamında Ağırladı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 20. Üniversiteler Arası Halk Dansları Süper Lig ve Halk Müziği Solo Ses Yarışması’nda dereceye giren ADÜ Halk Oyunları Gösteri ve Yarışma Topluluğu ekibi ile Üniversitemiz Müzik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Alperen Kürşat Nasuhbeyoğlu’nu makamında ağırladı.

29.11.2023

“Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi” Kapsamında Yılın Hasadı Başladı
Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulu (MYO) öğretim üyeleri Prof. Dr. Okan Atay, Prof. Dr. Özdal Gökdal, Doç. Dr. Vadullah Eren ve Öğr. Gör. Ali Kemali Özuğur tarafından yürütülen “Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi” merkez sürüsünde bu yılın hasat mevsimi yani oğlaklamalar başladı.

29.11.2023

Üniversitemizde ‘Prematüre Bebeklerin Gelişimsel Desteklenmesi Paneli’ Düzenlendi
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Bilimsel Etkinlik Düzenleme ve Sürekli Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen Prematüre Bebeklerin Gelişimsel Desteklenmesi Paneli, 29 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

29.11.2023

Kampüsümüzde, Ortaöğretim Kurumlarını Ağırlamaya Devam Ediyoruz
Yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı düzenlenen kampüs tanıtım etkinliklerinin son konukları, Manisa Halit Görgülü Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

28.11.2023

Öğretim Üyemizin Katkı Sunduğu Projenin Bilimsel Bildirisi, ‘En İyi Sözel Bildiri’ Seçildi
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Bildiren’in de yer aldığı TÜBİTAK 4005 Projesi “Bilim Ve Sanat Merkezi Destek Eğitim Etkinliklerine Sportif Eğitsel Oyunların Entegrasyonu” tamamlanmasının ardından ilgili proje ile sunulan bilimsel bildiri, 21. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’nde ‘En İyi Sözel Bildiri Ödülünü’ aldı.

28.11.2023

Ziraat Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Yunus Korkom’un yürütücü, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Yıldız’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Endofitik Fungal İzolatların Moleküler Tanılanması ve Portakalda (Citrus sinensis L.) Alternaria Meyve Çürüklüğüne Karşı Biyolojik Mücadele Potansiyelinin Değerlendirilmesi” başlıklı ve TOVAG-223O173 numaralı proje, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında destek almaya hak kazandı.

28.11.2023

Peyzaj Mimarlığı Bölümü Teknik Gezi Gerçekleştirdi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 3. sınıf öğrencileri; Doç. Dr. Özgür Kamer Aksoy’un yürütücüsü olduğu Bitki Materyali III dersi kapsamında, Aydın Büyükşehir Belediyesi Mimar Sinan Fidanlığı’nı ve Mimar Sinan Parkı’nı ziyaret etti.

27.11.2023

Eğitim Fakültesi, Şehit Öğretmenlerimizi Andı
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri, öğretmenler günü dolayısıyla, şehit öğretmen Ümit Erdal’ı, 24 Kasım 2023 tarihinde Bozdoğan ilçesindeki mezarı başında ziyaret etti.

27.11.2023

Öğretim Üyemizin Danışmanlığında Yürütülen Doktora Tezi Ödül Aldı
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Geniş danışmanlığında Dr. Funda Sönmez Öğütle tarafından ortaya konan "Sanayisizleşme ve Mekânın Yeniden Üretimi: Zonguldak-Kavaklık" başlıklı tez, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı tarafından 2022 yılı “İlhan Tekeli Doktora Teşvik Ödülüne” layık görüldü.

27.11.2023

Öğretim Üyemizin “IMPACT ACADEMY” adlı AB Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz’ın “IMPACT ACADEMY” adlı Erasmus + AB projesi desteklenmeye hak kazandı.

27.11.2023

Üniversitemizde 'Temel Yaşam Desteği’ Eğitimi Veriliyor
Üniversitemiz Hastanesi ve ADÜ İlk Yardım Merkezi Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Üniversitemiz hemşirelerine ve sağlık personeline 27-28 Kasım 2023 tarihlerinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda “CPR (Temel Yaşam Desteği)” konulu hizmet içi eğitim veriliyor.

27.11.2023

Ziraat Fakültesi İş Birliğiyle “Fıstık Çamı Çalıştayı” Düzenlendi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve Koçarlı Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Fıstık Çamı Çalıştayı, 27 Kasım 2023 tarihinde 14 Mayıs Milli İrade Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

27.11.2023

Üniversitemiz İş Birliğinde Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Paneli Düzenlendi
''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü"nde toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve KADEM Aydın Temsilciliği iş birliği ile düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Paneli, 27 Kasım 2023 tarihinde Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi’nde gerçekleşti.

27.11.2023

Aydın Girişimcilik, Teknoloji ve İnovasyon Platformu Kuruluyor
ADÜ Teknokent A.Ş., TOBB Aydın Genç Girişimciler Kurulu ve Finansal Okuryazarlık & Girişimcilik Derneği (FOGİDER) arasında iş birliği protokolleri imzaladı.

27.11.2023

Üniversitemiz Bartın’dan Çifte Kupayla Dönüyor
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 20. Üniversiteler Arası Halk Dansları Süper Lig ve Halk Müziği Solo Ses Yarışması, 24-26 Kasım tarihleri arasında Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

26.11.2023

Üniversitemizde Ara Sınav Döneminde Kütüphanede Ders Çalışan Öğrencilere Simit ve Çay İkram Ediliyor
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent önderliğinde ara sınav döneminde gece geç saatlere kadar Recep Tayyip Erdoğan Engelli Dostu Kütüphanesi’nde ders çalışan öğrencilerimize yönelik, simit ve çay ikramı yapılıyor.

26.11.2023

Teşhis Konulamayan Hasta, Üniversitemiz Hastanesinde Sağlığına Kavuştu
Yıllardır teşhis konulamayan rahatsızlığı sebebiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine başvuran hasta, Üniversitemiz Hastanesi ekibinin özverili çalışmaları sonucunda tanı konularak tekrar sağlığına kavuştu.

24.11.2023

Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla Ağaç Dikme Etkinliği Düzenledi
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla vefat eden öğretmen adayı öğrencilerimiz anısına fakülte binası önünde ağaç dikme etkinliği düzenledi.

24.11.2023

Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Uyum Programı Düzenledi
Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Uyum Programı, 22 Kasım 2023 tarihinde Fakülte Derslikler Bloğu Amfi 4'te gerçekleştirildi.

24.11.2023

Üniversitemiz Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Üniversitemizi Temsilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Töreni’ne Katıldı
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, Aydın Valiliği önünde Çelenk Sunma Töreni ve Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenledi.

24.11.2023

Üniversitemiz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında Protokol İmzalandı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ile Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu’nun yer aldığı imza töreninde; Üniversitemiz Merkez Kampüs’te bulunan Spor Tesisleri’nin kullanımına dair iki kurum arasında iş birliği protokolü imzalandı.

24.11.2023

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ Programı Gerçekleşti
Üniversitemiz ev sahipliğinde, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleri ile Karadeniz Haber Ajansı Derneği ve Türk İnternet Medya iş birliği ile düzenlenen ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’, 24 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu'nda gerçekleşti.

24.11.2023

Üniversitemizde “Cumhuriyetin 100. Yılında Felsefeden Kesitler” Adlı Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Felsefe Bölümü’nün düzenlediği ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Felsefeden Kesitler’ adlı sempozyum, 22 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

23.11.2023

Erkek Basketbol Takımımız, 15 Kasım Cumhuriyet Kupası’nda Üçüncülük Elde Etti
Üniversitemiz Erkek Basketbol Takımı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 13-16 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen “15 Kasım Üniversiteler Arası Cumhuriyet Kupası”nda, Türkiye’yi temsil ederek büyük bir başarıya imza attı.

22.11.2023

Öğretim Üyemiz, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği Kapsamında Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Elvan Çokişler, TÜBİTAK’ın bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını artırmak amacıyla bilim insanlarını ilk ve orta seviyede eğitim alan öğrencilerle buluşturduğu “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri”nde konuşmacı olarak yer aldı.

22.11.2023

Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Doktora Öğrencilerimizin Editör ve Yazar Olarak Yer Aldığı Kitap Yayımlandı
Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Halil Bıyık’ın editör kurulunda, Dr. Öğr. Üyesi Derya Uluğ’un Bölüm 07’de tekli yazar ve Bölüm 18’de Prof. Dr. Hacı Halil Bıyık, Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu, Biyoloji Ana Bilim Doktora öğrencileri Hatice Çelik ve Ayçanur Bozdağ’ın ortak yazar olarak yer aldığı “Fungal Biyoteknoloji Uygulamaları” adlı kitap, dijital ortamda basılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına armağan edildi.

22.11.2023

Öğretim Üyemiz, Yer Aldığı ICOMS 2023’te “Kamuoyu Gündemi Nasıl Belirlenir” İsimli Söyleşi Gerçekleştirdi
TÜBİTAK ve Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un açılış konuşmasını yaptığı 3. Uluslararası İletişim Bilimleri Sempozyumu’nda (ICOMS) yer alan Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Emre Dingin, “Kamuoyu Gündemi Nasıl Belirlenir?, Gündem Belirleme Üzerine Notlar” isimli söyleşi gerçekleştirdi.

22.11.2023

Tarım Ekonomisi Bölümü Öğrencilerine Eğitim Düzenlendi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalı tarafından verilen Tarım Politikası dersi kapsamında 4. sınıf öğrencilerine, Aydın İl Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Arzu Akar’ın sunumuyla Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası ve TKDK Avrupa Birliği'nin Eğitim Politikaları ve Fırsatları konularında eğitim verildi.

22.11.2023

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşen ‘Aydın Siber Güvenlik Kampı’ Sona Erdi
Üniversitemiz ev sahipliğinde, BTK Akademi ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iş birliği ile 20-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘Aydın Siber Güvenlik Kampı’, 22 Kasım 2023 tarihinde tamamlandı.

22.11.2023

Üniversitemiz Akademik Yıl Açılış Töreni Hulusi Akar’ın Teşrifleriyle Gerçekleşti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni vesilesiyle Üniversitemize teşrif eden TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı ve 28. Dönem AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ı, 21 Kasım 2023 tarihinde makamında ağırladı.

21.11.2023

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde ‘Aydın Siber Güvenlik Kampı’ Etkinliği Başladı
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), BTK Akademi ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iş birliği ile 20-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Aydın Siber Güvenlik Kampı’, Üniversitemiz ev sahipliğinde 20 Kasım 2023 tarihinde başladı.

20.11.2023

Öğretim Elemanlarımızın Projesi Ödül Kazandı
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özen Ünal’ın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları altındaki 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2022/1 çağrısı kapsamında desteklenen “Ortaokul Öğrencileri için Eko-matematik” isimli proje ile EKO-MAT proje ekibi, Akdeniz Üniversitesinde 9 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen ödül töreninde “Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri- 2022 Yılı Özel Ödülü”nü almaya hak kazandı.

20.11.2023

Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirdi
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni, 20 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

20.11.2023

Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO’da Çevre Düzenleme Etkinliği Gerçekleşti
Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası içerisinde yer alan Üniversitemiz Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda (MYO) 10 Kasım 2023 tarihinde çevre bilincini geliştirmek amacıyla etkinlik düzenledi.

16.11.2023

Acil Tıp Doktorlarımız, Sonogames 2023’te Yine Birinci Oldu
Üniversitemiz Hastanesi Acil Tıp doktorları, Ultrasonografi Çalışma Grubu’nun (TATDUSN) düzenlediği ve Acil Tıp doktorlarının hasta başı ultrason konusundaki becerilerini, bilgilerini sergiledikleri “Sonogames Türkiye 2023” ultrasonografi yarışmasında birinci oldu.

16.11.2023

Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğrencileri, ‘QFarm’ Serasına Teknik Gezi Düzenledi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu ile Tarım Ekonomisi Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Tarımsal Pazarlama dersi kapsamında, 8 Kasım 2023 tarihinde toplam 127 dönüm kapalı alanda salkım domates üretimine bu sezon itibari ile başlayan jeotermal ısıtmalı na yapılan teknik gezi düzenledi.

15.11.2023

Üniversitemiz PDRM, Kayıp ve Yas Terapisi Hizmeti Verecek
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRM), pandemi, deprem ya da başka nedenlerle bir yakınını kaybeden ve kaybının üzerinden en az 6 ay geçmiş olmasına rağmen kaybın acısını ve üzüntüsünü yoğun şekilde yaşayan Üniversitemiz öğrencileri ve personeline yüz yüze kayıp ve yas terapisi hizmeti sunmaya başlayacak.

15.11.2023

Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencilerine, Organ Bağışı Bilgilendirme Semineri Verildi
Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 7 Kasım 2023 tarihinde Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine seminer düzenlendi.

15.11.2023

Koçarlı MYO’da ‘100. Yıl Genç Vizyon Genç Girişim’ Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında 13 Kasım 2023 tarihinde Üniversitemiz Güney Kampüsü Ömer Faruk Durdu Konferans Salonu’nda ‘100. Yıl Genç Vizyon Genç Girişim’ etkinliği gerçekleştirdi.

15.11.2023

Üniversitemizde ‘Sıfır Atık Yönetim Sisteminin Uygulanması’ Adlı Eğitim Semineri Düzenlendi
Üniversitemiz Sıfır Atık Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘Sıfır Atık Yönetim Sisteminin Uygulanması’ başlıklı eğitim semineri, 15 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

15.11.2023

Tıp Fakültesi Öğretim Elemanları ve Mezun Öğrencilerimizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve mezunlarının editörlüğünü ve yazarlığını üstlendiği kitap yayımlandı.

14.11.2023

Üniversitemizde Kazakistan Ankara Büyükelçisi ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosunu Ağırladık
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ve beraberindeki heyet, 14 Kasım 2023 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti.

14.11.2023

Ziraat Fakültesi Öğrencileri, Koçarlı KYK Yurt Bahçesinde Fidan Dikimi Gerçekleştirdi
Koçarlı KYK yurdunda kalan Ziraat Fakültesi öğrencileri, Koçarlı MYO öğrencileri ve ilçenin diğer ortaöğretim kurumlarından gelen öğrenciler ile birlikte Milli Ağaçlandırma Günü olan 11 Kasım 2023 tarihinde “Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes” kapsamında Cumhuriyetimizin 100. yılına özel fidan dikimi gerçekleştirdi.

14.11.2023

Koçarlı MYO’da, 100. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Konferans Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından Güney Kampüsü Ömer Faruk Durdu Toplantı Salonu’nda ‘Aydınoğlu Beyliği ve Cumhuriyetimizin 100. Yıl Medeniyet Hedefi’ konferansı gerçekleştirildi.

14.11.2023

“Medicinal Beekeeping for Beekeepers” Adlı Avrupa Birliği Projesinin 4. Uluslararası Toplantısı Litvanya'da Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz’ın koordinatörlüğünü yaptığı “Medicinal Beekeeping for Beekeepers-MEDI-BEEB” adlı Erasmus + AB Projesinin 4. Uluslararası Toplantısı, 7-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Litvanya Vitautas Magnus Üniversitesinde gerçekleştirildi.

14.11.2023

Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Güneş’in editörlüğünü yaptığı ve kitapta yer alan 'Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Yaratıcı Yazma” başlıklı bölümünü yazdığı ‘Kuramdan Uygulamaya Yaratıcı Yazma” adlı kitap yayımlandı.

14.11.2023

Üniversitemizde ‘LÖSEV Gönüllülük’ Semineri Düzenlendi
Üniversitemiz Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) iş birliğiyle düzenlenen “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi LÖSEV'de Gönüllülük'' Semineri, 14 Kasım 2023 tarihinde İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

14.11.2023

Üniversitemizde ‘GAZZE: Zamanın Ötesinden Bir Direniş Muştusu’ Konulu Panel Düzenlendi
Üniversitemiz İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Gazze: Zamanın Ötesinden Bir Direniş Muştusu’ konulu panel, 13 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

13.11.2023

Rektörümüz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenlerine Katıldı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde düzenlenen anma törenine katıldı.

10.11.2023

Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Gerçekleşti
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programı, 10 Kasım 2023 tarihinde Üniversitemiz Tralleis Meydanı’nda gerçekleştirildi.

10.11.2023

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılında Atatürk'ü Anlamak ve Anlatmak” Temalı Panel Düzenlendi
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü nedeniyle Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından 10 Kasım 2023 tarihinde “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılında Atatürk'ü Anlamak ve Anlatmak " temalı panel düzenlendi.

10.11.2023

Öğretim Üyemiz, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne Konuşmacı Olarak Katıldı
Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bölükbaş, TÜBİTAK’ın bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını artırmak amacıyla bilim insanlarını öğrencilerle buluşturduğu TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nde konuşmacı olarak yer aldı.

09.11.2023

Erkek Basketbol Takımımız, KKTC’de Üniversitemizi Temsil Edecek
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kuzey Kıbrıs Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği basketbol müsabakaları, 13-16 Kasım 2023 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek.

09.11.2023

2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı, Üniversitemizde Düzenlendi
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın 2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı hakkında bilgilendirme toplantısı, 6 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsabey Salonu’nda gerçekleşti.

09.11.2023

Kampüsümüzde, Ortaöğretim Kurumlarını Ağırlamaya Devam Ediyoruz
Yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı düzenlenen kampüs tanıtım etkinliklerinin son konukları, İzmir Bayraklı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

09.11.2023

Üniversitemizde 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü Etkinliği, 9 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

09.11.2023

Üniversitemizde “Stresle Baş Etme Yöntemleri” Semineri Düzenlendi
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (PDRM) düzenlediği “Stresle Baş Etme Yöntemleri” adlı seminer, 9 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

09.11.2023

Rektörümüz, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü ile İstişarelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez’i 9 Kasım 2023 tarihinde makamında ziyaret etti.

09.11.2023

Rektörümüz, MYK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ı Makamında Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu ve Kurum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ı 9 Kasım 2023 tarihinde makamında ziyaret etti.

09.11.2023

Rektörümüz, Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 9 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleşen Yükseköğretimde Uluslararası Görünürlüğün Artırılması Toplantısı’na katıldı.

09.11.2023

Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Adem Özçelik'in editörlüğünü yaptığı "Acoustic Technologies in Biology and Medicine" adlı kitap, Almanya merkezli Wiley yayınevi tarafından yayımlandı.

08.11.2023

Ziraat Fakültesi Öğrencileri, Koçarlı Kent Park Projesi’ne Katkı Sağlayacak
Koçarlı Belediyesi ile Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü iş birliği kapsamında gerçekleştirilen Koçarlı Kent Park Tasarımı Projesi’nde uygulamaya geçirilecek projeler belirlendi.

08.11.2023

Öğretim Üyemizin Katkı Sunduğu Buluş, Uniq Zone Patent Yarışması’nda Ödül Aldı
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oral Yağcı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 2015 yılından bu yana düzenlenen MÜSİAD Vizyoner'23 kapsamında "Uniq Zone Patent Yarışması”nda başarı elde etti.

08.11.2023

Üniversitemizde İTBF Psikoloji Bölümü Seminerleri Düzenleniyor
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Psikoloji Bölümü tarafından eğitim-öğretim yılı boyunca seminerler düzenlenecek.

07.11.2023

Köşk MYO Öğrencilerinden ‘100. Yılda 100 Zeybek’ Gösterisi
Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Köşk İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne özel ‘100. Yılda 100 Zeybek’ gösterisi gerçekleştirildi.

07.11.2023

Ziraat Fakültesine, Berlin Humbolt Üniversitesinden Ziyaret
Üniversitemiz ile Berlin Humboldt Üniversitesi arasında 2005 yılından itibaren devam eden iş birliği kapsamında Ziraat Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. Frank M. Chmielewskie, 31 Ekim 2023 tarihinde “A Physiologically Based Modelling Approach To The Onset Of Cherry Blossom” konulu seminer verdi.

07.11.2023

Nazilli MYO, İzmir Gümrük Müdürlüğünü Ziyaret Etti
Üniversitemiz Nazilli Meslek Yüksekokulu (MYO) Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı öğrencileri, 3 Kasım 2023 tarihinde İzmir Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti.

07.11.2023

Üniversitemizde ‘Hayat Vermek Elinizde’ Sloganı ile Organ Bağışı Etkinliği Düzenledi
Üniversitemiz Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (ASHMYO) Diyaliz Programı ile İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Hayat Vermek Elinizde’ sloganı ile organ bağışı konulu etkinlik, 6 Kasım 2023 tarihinde ASHMYO binası önünde gerçekleştirildi.

07.11.2023

Veteriner Fakültesi Öğrencilerinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gültekin danışmanlığında lisans öğrencileri Doğa Feray Altunsoy ve Seyithan Yıldız tarafından hazırlanan “Atlarda Farklı Mevsimlerde Serum E Vitamini Seviyelerinin Belirlenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

07.11.2023

Oryantasyon Eğitimleri Tamamlandı
Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde birinci sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlenen Oryantasyon Eğitimleri tamamlandı.

07.11.2023

Erasmus+ Ders Verme Hareketliliği Kapsamında Romanya'dan ADÜ İletişim Fakültesine Ziyaret
University of Oradea Öğretim Üyesi Dr. Teodora Cernau, Erasmus+ Değişim Programı kapsamında, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencileri ile 1 Kasım 2023 tarihinde bir araya geldi.

06.11.2023

Cumhuriyetin 100. Yılında, 100 Köy Okuluna 100 Çınar Dikimi Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı’nın liderliğinde Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Farklı Bakış Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Köy Okuluna 100 Çınar Ağacı Dikme’ etkinliği gerçekleştirildi.

06.11.2023

Didim MYO, D-Marin'e Teknik Gezi Düzenledi
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin yat işletmeciliğini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla D-Marin’e 3 Kasım 2023 tarihinde teknik gezi düzenledi.

06.11.2023

Koçarlı MYO’da Geleneksel Staj Günleri Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen 7. Geleneksel Staj Günleri etkinliği, 1 Kasım 2023 tarihinde Üniversitemiz Güney Kampüsü Ömer Faruk Durdu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

06.11.2023

Tıp Fakültesinin TÜBİTAK Projesi, Ödül Almaya Hak Kazandı
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Kılıç Eren ve Doktora öğrencilerinin katıldığı 26-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Uluslararası Katılımlı 18. Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi’nde “Onkogenik Protein Fosfataz 1D/Wild-Type p53 İndüklü Fosfataz-1 Kanser Hücrelerinde Bazal ve Genotoksik Stres İndüklü Otofajiyi Artırır” başlıklı çalışmaları, 138 bildiri arasından SÖZLÜ BİLDİRİ İKİNCİLİK ödülüne layık görüldü.

06.11.2023

Üniversitemizde Uluslararası Öğrenci Uyum ve Tanışma Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemiz ev sahipliğinde Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Uyum ve Tanışma Toplantısı’, 3 Kasım 2023 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

06.11.2023

'ADIM Üniversiteleri Rektörler ve İdari Grup Toplantısı’ Tamamlandı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde 2-4 Kasım 2023 tarihleri arasında 18 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen ‘ADIM Üniversiteleri 1. Grup Rektörler ve İdari Grup Toplantısı’ 4 Kasım 2023 tarihinde tamamlandı.

06.11.2023

‘Üniversitemizin Sıfır Atık ve Sürdürülebilirliği’ Başlıklı Seminer Düzenlendi
Üniversitemiz koordinesinde ‘Sıfır Atık İçin Ben de Varım’ sloganıyla düzenlenen ‘Üniversitemizin Sıfır Atık ve Sürdürülebilirliği’ başlıklı seminer, 6 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

06.11.2023

Rektörümüz, 'ADIM Üniversiteleri Rektörler ve İdari Grup Toplantısı’na Katıldı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde 2-4 Kasım 2023 tarihleri arasında 18 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen ‘ADIM Üniversiteleri 1. Grup Rektörler ve İdari Grup Toplantısı’na katıldı.

03.11.2023

Öğrencilerimizin İsimleri, Üniversitemiz Dersliklerinde Yaşayacak
Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen elim hadise sonucu kaybettiğimiz Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Maliye Bölümü öğrencisi Zeren Ertaş’ın ve yakalandığı amansız hastalık sebebiyle kaybetmiş olduğumuz Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Asiye Koçak’ın isimleri Aydın İktisat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümündeki dersliklere veriliyor.

02.11.2023

Üniversitemizde 100. Yıl Bilim Söyleşileri Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafından düzenlenen ‘100. Yıl Bilim Söyleşileri’ etkinliği, 26 Ekim 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

02.11.2023

Koçarlı’da Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Uygulama Dersi Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
Cumhuriyetimizin 100.yıl etkinlikleri kapsamında Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu etkinlik, Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi Programı’nın da katılımıyla 26 Ekim 2023 tarihinde Koçarlı Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi.

02.11.2023

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Erdağ ile Free University of Berlin Öğretim Üyesi Harald Kürschner tarafından hazırlanan ve Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ithaf edilen "Türkiye Karayosunları Florası- Bryophyte Flora of Türkiye" başlıklı kitap, Hiper Yayınları tarafından yayımlandı.

02.11.2023

EPÖDER Yönetim Kurulu ve Düzenleme Kurulundan, Rektörümüze Teşekkür Ziyareti
Eğitim Programları ve Öğretim Derneği (EPÖDER) ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi iş birliğiyle 26-28 Ekim 2023 tarihlerinde Üniversitemizde düzenlenen 11. Uluslararası Eğitim Programları ve Öğretim Kongresi’nin (ICCI-EPOK 2023) Onursal Başkanlıklarını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve EPÖDER Kurucu Başkanı Prof. Dr. Özcan Demirel yaptı.

02.11.2023

Öğretim Üyelerimiz Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nda Yer Aldı
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayça Balmumcu ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Arı; 23-27 Ekim 2023 tarihlerinde “Bağımlılıkla Mücadele” temasıyla Sağlık Bakanlığı himayesinde gerçekleşen çalıştayda yer aldı.

02.11.2023

Öğretim Üyemiz, “Cumhuriyetin Ekonomik Bağımsızlık Adımı” Adlı Belgeselde Konuşmacı Olarak Yer Aldı
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş, Merih Ak ve Burak Uygun'un hazırladığı belgeselde Sümerbank Nazilli Basma Fabrikasını anlattı.

02.11.2023

Kültür Varlıklarının Korunması ve Anadolu Çömlekçiliği Konulu Konferans Düzenlendi
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü tarafından düzenlenen Kültür Varlıklarının Korunması ve Anadolu Çömlekçiliği konulu konferans, 2 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleştirildi.

02.11.2023

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemal İyem, Davutlar MYO’da İncelemelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Davutlar Meslek Yüksekokulunu (MYO) 31 Ekim 2023 tarihinde ziyaret etti.

01.11.2023

Öğretim Üyemiz, Cumhuriyetin 100. Yılı Projesine Bilimsel Destek Verdi
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Günver Güneş, yüzün üzerinde bilim insanının katkılarıyla 2021 yılında Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) tarafından hazırlanan projede yer aldı.

01.11.2023

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Hatipoğlu’nun, “Türklerin Uygarlık Serüveni” adlı kitabı yayımlandı.

01.11.2023

Öğrencilere ERASMUS ve FULBRIGHT Eğitimi Verildi
Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Koordinatörü, Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Öğr. Gör. Dr. Nimet Çavuş tarafından 30 Ekim 2023 tarihinde ERASMUS ve FULBRIGHT bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

01.11.2023

Öğrencilerimiz, Genç Merkür İletişim Programı’na Katılmaya Hak Kazandı
Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sosyal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanlığı tarafından 6-12 Kasım 2023 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Genç Merkür Programı’na katılmaya hak kazandı.

01.11.2023

Üniversitemizde, Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı Düzenlendi
Üniversitemiz tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı”, 1 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

01.11.2023

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemizde Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 1 Kasım 2023 tarihinde basın mensupları ile bir araya gelerek Üniversitemizin son 6 ayda gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projeler ile ilgili basına bilgi verdi.

01.11.2023

Rektörümüz, Aydın Baro Başkanı ve Başkan Yardımcısını Makamında Ağırladı
Aydın Baro Başkanı Av. Anıl Yetişkin ve Baro Başkan Yardımcısı Av. Utku Devrim Barış Arslan, 1 Kasım 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

01.11.2023
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN