Ziraat Fakültesine, Berlin Humbolt Üniversitesinden Ziyaret

07.11.2023
Üniversitemiz ile Berlin Humboldt Üniversitesi arasında 2005 yılından itibaren devam eden iş birliği kapsamında Ziraat Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. Frank M. Chmielewskie, 31 Ekim 2023 tarihinde “A Physiologically Based Modelling Approach To The Onset Of Cherry Blossom” konulu seminer verdi.

Ziyaret kapsamında iş birliğinin devamı ve “TÜBİTAK 2219-Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı” kapsamında Berlin Humboldt Üniversitesinde “İklim Değişikliğinin Tahıl Fenolojisi ve Verim Potansiyeli” ile “Kurak Koşullarda WinRHIZO Kök Sistem Morfolojisi” adlı projeyi yürüten Dr. Öğr. Üyesi Ali Yiğit’in çalışmaları hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu. Fakülte Dekan V. Prof.  Dr. İbrahim Gençsoylu, Humbolt Üniversitesi ile iş birliklerin artığını belirterek Humbolt Üniversitesinin Üniversitemiz öğretim üyelerinin çalışma amaçlı olarak gittiği Üniversitelerden biri olduğunu ifade etti.