Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde ‘GAZZE: Zamanın Ötesinden Bir Direniş Muştusu’ Konulu Panel Düzenlendi

13.11.2023
Üniversitemiz İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Gazze: Zamanın Ötesinden Bir Direniş Muştusu’ konulu panel, 13 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

İsrail tarafından sivil katliamların gerçekleştirildiği Filistin’e dikkat çekmek amacıyla düzenlenen panele, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Genel Sekreter Yardımcısı V. Tanfer Bilge, Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özçağ, 6. Dönem Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve aynı dönem Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü 6. Dönem Üniversitemiz Rektörü ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yaptığı panelde, Aydın İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran ve Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Mengüaslan konuşmacı olarak yer aldı.

Filistin meselesinin, dünya genelinde birçok ülkenin dış politika gündemini etkileyen önemli bir unsur olduğuna değinen Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu “Uluslararası Siyasette Filistin: Tarih, Kimlik, Söylem” başlıklı konuşmasında, Filistin’in 1947 yılından itibaren günümüze kadar olan tarihi süreci hakkında bilgi vererek uluslararası siyasetteki yansımalarını aktardı.

Filistin topraklarının, günümüze kadar sürekli birçok siyasi ve askeri çatışmanın merkezi olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran “Filistin ve İşgal: Tarihi Kökler” başlıklı konuşmasında, Filistin Tarihi ve işgal süreci hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin, Filistin halkının haklarını savunma amacıyla bir dizi insani yardım projesi yürüttüğünü ve Gazze'ye yardım gönderdiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Mengüaslan “Bir İnsani Kriz Örneği Olarak İsrail-Filistin Savaşı’nda Türkiye’nin İnsancıl Rolü” başlıklı konuşmasında, Türkiye’nin, uluslararası kamuoyunda insancıl ve aktif bir yaklaşım sergilediğini belirterek adil ve eşitlikçi bir çözüm yolu arayışında olduğunu belirtti.

Soru-cevap bölümüyle devam eden panel, katkılarından dolayı Prof. Dr. Cavit Bircan, Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran ve Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Mengüaslan’a teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN