Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı

08.11.2023
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Adem Özçelik'in editörlüğünü yaptığı "Acoustic Technologies in Biology and Medicine" adlı kitap, Almanya merkezli Wiley yayınevi tarafından yayımlandı.

Doç Dr. Adem Özçelik, “Kitap, mekanik ve fiziksel temelleri kapsayarak ve uygulamaları ele alarak disiplinlerarası bir yaklaşım benimsemektedir. İlk olarak, kitap akustik teknolojilerin temel fiziksel ve teorik prensiplerini ele almaktadır. Bu, okuyucunun akustiğin temel prensiplerini anlamasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. İkinci olarak, sesli sistemlerin farklı teknolojileri, hacim ve yüzey akustik dalga tabanlı platformlar, sesli görüntüleme, sesli sensörler ve sesli yükselticiler dahil olmak üzere incelenmektedir. Farklı akustik teknolojilerin prensiplerini, avantajlarını ve dezavantajlarını anlamak, belirli biyolojik uygulamalar için hangi akustik yöntemlerin en uygun olduğunu değerlendirmek için önemlidir. Üçüncü olarak, biyoloji ve tıpta akustiğin son teknoloji uygulamaları sunulmaktadır. Bu uygulamalar, tek hücre ve organizma manipülasyonu, akustik biyosensörler, kanser hücresi izolasyonu (sıvı biyopsi), hücre/doku uyarımı ve ablasyon, mikro-robot hareketi, akustik görüntüleme ve ilaç dağıtımını içermektedir.” ifadelerini kullandı.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.