Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Eğitim Fakültesi, Şehit Öğretmenlerimizi Andı

27.11.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri, öğretmenler günü dolayısıyla, şehit öğretmen Ümit Erdal’ı, 24 Kasım 2023 tarihinde Bozdoğan ilçesindeki mezarı başında ziyaret etti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu öncülüğünde düzenlenen ziyarette, Bozdoğan Kaymakamı İbrahim Gökçe, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Bozdoğan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Madran, Ümit-Güldane Erdal Ortaokulu Müdürü Hasan Kurt, kurum yetkilileri, şehitlerin ailesi, Eğitim Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri yer aldı.

30 yaşında şehitlik mertebesine ulaşan öğretmen Ümit ve Güldane Erdal çiftini, dualarla ve minnetle anan Eğitim Fakültesi, mezarlık ziyaretinin ardından şehitlerimizin adının yaşatıldığı okulu ziyaret etti.

Aydınımızın eğitim şehitleri öğretmen Şenol Akar, Adem Akdeniz, Musa Sarısaç, Ümit ve Güldane Erdal’ı rahmetle ve minnetle anan Dekan Prof. Dr. Karasakaloğlu, “Eğitim Fakültesi olarak önceki 24 Kasımlarda olduğu gibi bu 24 Kasım’ı da al bayrağımızı sonsuza değin dalgalandırmak ve 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her karışındaki evlatlarımızı vatanı ve milletine yararlı nesiller olarak yetiştirmek için çırpınırken, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizin anısına ithaf etmiş bulunuyor ve şehit öğretmenlerimizin emanetlerine sahip çıkabilmeyi, ideallerini gerçekleştirmeyi vatani bir görev addediyoruz” dedi.

Tören sırasında öğretmen adayları, Bozdoğan Ümit-Güldane Erdal Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Şehitlerimizin anısına Bozdoğan Belediyesi tarafından verilen hayır yemeğinin ardından, öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı ve etkinlik hatıra fotoğraflarıyla tamamlandı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN