Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Bartın’dan Çifte Kupayla Dönüyor

26.11.2023
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 20. Üniversiteler Arası Halk Dansları Süper Lig ve Halk Müziği Solo Ses Yarışması, 24-26 Kasım tarihleri arasında Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl Süper Lig’e yükselen Üniversitemiz Zeybek Ekibi, bu sene 20.si yapılan Halk Dansları ve Halk Müziği Solo Ses Yarışması’nda 9 Üniversite arasından ‘Ses Dalında’ şampiyonluğu elde ederek büyük gurur yaşattı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi  Alperen Kürşat Nasuhbeyoğlu’nun üstün performansı yarışmada büyük alkış aldı.

Aynı organizasyonun Halk Dansları Yarışması’nda yarışan Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi ise ‘Artistik’ dalda Aydın yöresi Zeybek ekibi ile 7 Üniversite arasında ikinciliği elde ederek hafta sonunda çifte gurur yaşattı.

Eğitmenliğini Ekrem Kaçar’ın, sorumlu idareciliğini Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Elçin Savaş’ın yaptığı kafile, Bartın’dan iki kupa ile dönecek. Bu sonuçlarla Üniversitemiz, önümüzdeki yıl da süper ligde kalacak ve finallere doğrudan katılacak.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, hafta sonunda hem Üniversitemizin hem de Aydın’ın büyük bir gurur yaşadığını belirterek, “Hafta sonu bizim için bereketli geçti. Sporcularımızı ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Üniversitemizin farklı bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerimizden oluşan ekibimiz bizleri yine onore etti. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN