Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı Düzenlendi

01.11.2023
Üniversitemiz tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlama Programı”, 1 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

Programa, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Baro Başkanı Av. Anıl Yetişkin, Vali Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Ertekin, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Rektör Yardımcıları Prof.  Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, kurum müdürleri, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, asırlardır milletimizin zalimlerin karşısında elif gibi dimdik anılmasına katkı sağlayan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad ederek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Bağımsızlık mücadelemiz başlangıcından bitişine kadar milli iradenin verdiği yönle yol bulmuş; zafere topyekün bir dayanışma ruhuyla gidilmiştir. O yüzdendir ki Cumhuriyet hepimizindir, bu şanlı tarihten duyduğumuz gurur hepimizindir. Milli irademiz ve onun tecellisi gazi meclisimiz, en başından bu yana memleketimizin kalkınması, güçlenmesi, ileriye gitmesi için çalışmış ve bunun için alın ve akıl teri dökmüştür. Cumhuriyetimizi daha nice yüzyıllara çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından ulusal ve uluslararası alanlarda dereceye giren Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile TÜBİTAK tarafından desteklenen öğrencilere  ödülleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent tarafından takdim edildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırlanan video gösteriminin ardından Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Siyasi Tarih Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu, “Düşünsel Temelleri ile 100. Yılda Cumhuriyet” konulu konferansta konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, katkılarından dolayı Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu’na teşekkür belgesini takdim etti.

Programda, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç’ın hazırlamış olduğu ‘Uluslararası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Plastik Sanatlar Sergisi’ ve Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can’ın hazırlamış olduğu ‘Atatürk Fotoğraf Sergisi’ gerçekleştirildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN