Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

01.11.2023
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Hatipoğlu’nun, “Türklerin Uygarlık Serüveni” adlı kitabı yayımlandı.

Türk ve Türkiye Tarihi niteliğindeki çalışmada, Türklerin köklü bir uygarlık birikimi olduğu ve her dönemde uygarlık merkezine yüzlerini dönerek dünya tarihi içinde anlamlı roller oynadıklarına değiniyor. Kitapta, uzak ve yakın geçmişten günümüze uzanan Türklerin uygarlık serüveni, uygarlık sahnesine çıkıştan Orhun Yazıtları’na, Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet’e, “Küçük Amerika” sürecinden son dönem siyasi partilerin politikalarına ve 2023 Türkiye’sine açılan yelpazede ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Prof. Dr. Atakan Hatipoğlu, “Türk gençlerinin Türk Tarihi hakkındaki bilgileri kulaktan dolma ve yüzeysel olmanın ötesine varamıyor. Oysa tarih bilincinin milli kimliğin oluşumunu etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğu bilinir. Bu nedenle kitapta, etnosantrizm tuzağına düşmeyen demokratik bir milli kültür bilincinin bireylerin kişilik bütünlüğüne ve dengeli gelişimine olumlu katkı yapacağı anlayışından hareket ettim.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN