Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde “Cumhuriyetin 100. Yılında Felsefeden Kesitler” Adlı Sempozyum Düzenlendi

23.11.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Felsefe Bölümü’nün düzenlediği ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Felsefeden Kesitler’ adlı sempozyum, 22 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Sempozyuma, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, İTBF Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mesut Günenç ve Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özver, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmalarını yapan Üniversitemiz Felsefe Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berfin Kart Tepe ve Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Dünya Felsefe Günü’nün 21. yıl dönümünde yaratıcı, eleştirel ve analitik düşünen insanlığın karşı karşıya olduğu problemleri, etik değerleri, insan haklarının önemini, değişen dünyanın karşımıza çıkardığı yeni yaklaşımların hayata yansıması gibi çeşitli konuların ele alınacağı sempozyumun katılımcılar için verimli olmasını diledi.

3 oturum halinde gerçekleşen sempozyumda; “Türkiye’de Değer Felsefesi ve Etik Çalışmaları” konulu 1. oturumunda Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. Saffet Babür oturum başkanı olarak yer alırken, Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İoanna Kuçuradi ile Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Harun Tepe konuşmacı olarak yer aldı. Oturum Başkanı olarak Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahabettin Yalçın’ın yer aldığı “Türkiye’de Edebiyatta Felsefe ve Varoluşçuluk Çalışmaları” adlı 2. oturumda  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan ile Maltepe Üniversitesinden Prof. Dr. Güncel Önkal konuşmacı olarak yer aldı. Son oturum olan “Türkiye’de Bilgi Felsefesi ve Mantık Çalışmaları” adlı oturumun başkanlığını Maltepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ahu Tuncel Önkal yaparken konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Cemal Güzel ve Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Kadir Çüçen konuşmacı olarak yer aldı.

Program, sempozyumda emeği geçenlere teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN