Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Uyum Programı Düzenledi

24.11.2023
Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Uyum Programı, 22 Kasım 2023 tarihinde Fakülte Derslikler Bloğu Amfi 4'te gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil’in açılış konuşmalarıyla devam etti.

Programda; Fakülte tanıtımı Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gökhan Cesur, Tıpta Uzmanlık Eğitimi tanıtımı Prof. Dr. Berna Korkmazgil, Hastane Tanıtımı ve İşleyişini Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Gök, Uzmanlık Öğrencileri ile İlgili İdari İşleyiş tanıtımı Ülkühan Onat, Tıp Etiği, Hasta ve Hekim Hakları, Hekimin Yasal Sorumlulukları tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Şirinyıldız, Adli Olguya Yaklaşım Tanıtımı Prof. Dr. Özlem Erel, ADÜ Araştırma Görevlisi Deneyimlerini Arş. Gör. Uzm. Dr. M. Çağrı Coşkun ve Arş. Gör. Dr. Sercan Öztürk, Hastane Enfeksiyonlarının Kontrolü, Tıbbi Atık Yönetimi ve Çalışan Sağlığı Uygulamaları tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi Güliz Uyar Güleç, Kütüphane Bilgi Yazarlığı tanıtımı Öğr. Gör. Cevher Bosna, İletişim Becerileri tanıtımı Dr. Öğr. Üyesi Hayriye Dilek Akdoğan ve Doç. Dr. Bilge Doğan tarafından yapıldı.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.