Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Gerçekleşti

10.11.2023
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma programı, 10 Kasım 2023 tarihinde Üniversitemiz Tralleis Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç ile Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları V. Tanfer Bilge ve Ramazan Bilir, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla devam etti. 

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Çağdaş ve aydın fikirli, her şartta ülküsüne ve ülkesine sahip çıkan, dilini, kültürünü koruyan bir milletin fertleri olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Kendisinin de ifade ettiği gibi beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız kafidir; düşüncelerinden hareketle Atatürk’ün düşünce ve ilkelerini gelecek nesillere aktarmak bizim en büyük görevimizdir.” dedi.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN