Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Katkı Sunduğu Buluş, Uniq Zone Patent Yarışması’nda Ödül Aldı

08.11.2023
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oral Yağcı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 2015 yılından bu yana düzenlenen MÜSİAD Vizyoner'23 kapsamında "Uniq Zone Patent Yarışması”nda başarı elde etti.

Ticari faaliyetlerde iş birliği yapmanın ve düşünce mülkiyet haklarını patent yoluyla güvence altına almanın önemini vurgulamayı amaçlayan Uniq Zone Yarışması'nda, "Yeşil Teknoloji" kategorisinde ödül alan buluşa katkı sağlayanların arasında Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oral Yağcı da yer alıyor. MÜSİAD üyelerinin oylamasıyla, dijital ve yeşil dönüşüm alanlarında bulunan patentler arasından seçilerek ödül almaya hak kazanan İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) ‘360 Derece Hareketli Pervanelere Sahip Dikey Türbin’ başlıklı buluşu gerçekleştirenler arasında Fatih Buğrahan Yorğun, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oral Yağcı ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Aksel yer alıyor.

Ödüller sahiplerine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜRKPATENT Başkanı M. Zeki Durak, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve MÜSİAD Vizyoner İcra Kurulu Başkanı Hasan Ekmen tarafından verildi.

Prof. Dr. Oral Yağcı’nın katkı sunduğu 360 derece dönebilen kanatlara sahip dikey türbin buluşu sayesinde negatif sürüklenme kuvvetine daha az maruz kalınıyor. Mekanik olarak hareket edebilen türbin kanatları, verimliliği artırıyor.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN