Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılında Atatürk'ü Anlamak ve Anlatmak” Temalı Panel Düzenlendi

10.11.2023
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıl dönümü nedeniyle Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı tarafından 10 Kasım 2023 tarihinde “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100. Yılında Atatürk'ü Anlamak ve Anlatmak " temalı panel düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşen panele; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter Yardımcıları V. Tanfer Bilge ve Ramazan Bilir, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Musa Gümüş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Müdür Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can, günün anlam ve önemine değindiği açılış konuşmasında, “Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Adak, “Türkler’de Liderlik ve Türk Toplumu’nun Atatürk’ün Liderliği’ne Bakış” ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğr. Gör. Dr. Fatma Tombak “Hatırlamanın Güzelliği: Son Dönem Hatıratlarında Atatürk İmgesi” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem’in, Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can, Doç. Dr. Musa Gümüş ve konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Mutlu Adak ile Öğr. Gör. Dr. Fatma Tombak’a katkılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etmesi ile program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN