Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Üniversitemizi Temsilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Töreni’ne Katıldı

24.11.2023
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, Aydın Valiliği önünde Çelenk Sunma Töreni ve Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenledi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Üniversitemizi temsilen Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol katılırken; Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, siyasi partilerin temsilcileri, protokol üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler de yer aldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konuşmasıyla devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Ekici konuşmasında, “Türkiye Yüzyılı'nın inşa görevini omuzlarında taşıyan her bir meslektaşımıza müteşekkiriz. İstikbale güvenle bakan ve bu yolda fedakârca çalışan sizler, ülkemiz için daima dinamizm kaynağısınız. İnsan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen, ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelişmelere açık, daima kendini yenileyen siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde birliğimizi, dirliğimizi, varlığımızı ilelebet sürdüreceğiz.” dedi.

Programın devamında Vali Yakup Canbolat, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla il bazında düzenlenen şiir yarışmasına katılan öğretmen ve öğrencilere ödüllerini verdi.

Vali Canbolat tarafından mesleğinde uzun süre görev almış ve emekli olmuş öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’nin takdimi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan program sunuldu. 

Programda, Batman’da şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke anısına ‘Mağusa Limanı’ türküsü seslendirildi. Zeybek gösterisinin ardından tören sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN