“Medicinal Beekeeping for Beekeepers” Adlı Avrupa Birliği Projesinin 4. Uluslararası Toplantısı Litvanya'da Gerçekleştirildi

14.11.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz’ın koordinatörlüğünü yaptığı “Medicinal Beekeeping for Beekeepers-MEDI-BEEB” adlı Erasmus + AB Projesinin 4. Uluslararası Toplantısı, 7-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Litvanya Vitautas Magnus Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türkiye’den Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Litvanya’dan Vitautas Magnus Üniversitesi, Polonya'dan Wraclow Çevre ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi, İtalya’dan Umbria Çiftçiler Birliği Ar-Ge temsilcileri katıldı. Proje koordinatörü Prof. Dr. Murat Yılmaz tarafından, proje çıktılarının tanıtımı ile gelecek dönem için proje çalışma plan ve programları anlatıldı.

Toplantının son günü Litvanya'nın Kaunas şehrinde Urbanbee adlı arıcılık işletmesi ziyaret edilerek, proje çalışmaları ve ülke arıcılığı konusunda bilgiler edinilerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Murat Yılmaz ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.