Ziraat Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

28.11.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Yunus Korkom’un yürütücü, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Yıldız’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Endofitik Fungal İzolatların Moleküler Tanılanması ve Portakalda (Citrus sinensis L.) Alternaria Meyve Çürüklüğüne Karşı Biyolojik Mücadele Potansiyelinin Değerlendirilmesi” başlıklı ve TOVAG-223O173 numaralı proje, TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje yürütücü Dr. Yunus Korkom, “Turunçgil meyvelerinde patojen Alternaria türlerinin hasat öncesinde ve hasat sonrasında meyve çürüklüklerine neden olmaktadır. Son yıllarda bitki hastalıklarının kontrolünde biyolojik mücadele çalışmaları önemli bir yer tutmaktadır. Proje kapsamında yerli endofitik fungusların moleküler tanılama çalışmalarının gerçekleştirilecek olması projenin önemli bir aşamasıdır. Ayrıca önemli ihracat ürünlerimizden biri olan portakalda kalite kaybına neden olan meyve çürüklüklerinin kontrolünde yerli endofitik fungal izolatlarla biyolojik mücadele çalışmasının gerçekleştirilecek olması ülkemizde bu alanla gerçekleştirilecek olan yeni çalışmalara katkı sağlayacaktır.” dedi.

Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.