Üniversitemizde 100. Yıl Bilim Söyleşileri Etkinliği Düzenlendi

02.11.2023
Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafından düzenlenen ‘100. Yıl Bilim Söyleşileri’ etkinliği, 26 Ekim 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Cumhuriyetten önce ve Cumhuriyetten sonraki dönem bilim insanlarının tanıtıldığı etkinliğe; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, emekli öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Fen Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mihrican Muti yaptığı açılış konuşmasında, Türk Milleti’nin, hem Cumhuriyet’ten önce hem de Cumhuriyet Dönemi’nde yetiştirdiği bilim insanlarıyla bilime ne kadar önem verdiğine değindi.

Söyleşiye, ODTÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Tomak, Ege Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jale Yanık, Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Haliki Uztan ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Matematik Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Kandamar konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik, söyleşinin ardından gerçekleştirilen Tralles Antik Kenti gezisi ile sona erdi.