Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı Bilgilendirme Toplantısı, Üniversitemizde Düzenlendi

09.11.2023
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın 2024 Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı hakkında bilgilendirme toplantısı, 6 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsabey Salonu’nda gerçekleşti.

Gençlerin teknoloji geliştirme süreçlerine katılmasını sağlayan T3 Vakfı, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini desteklediği Özdemir Bayraktar Millî Teknoloji Burs Programı ile 5 bin öğrencinin TEKNOFEST’te gönüllü olarak görev alma, kamplara, gezilere, özel eğitimlere katılma ve T3 Vakfı’nın çalışmalarında yer alma gibi pek çok özel fırsatları da sunuyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından başvuruları 13 Kasım 2023 tarihine kadar devam eden Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında, 2024 yılında 5 bin öğrenciye 3.000 TL’ye varan burs desteği sağlanacak. Programa, Türkiye’nin 81 ilinden ortaokul, lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyesinden gençler başvuru yapabilecek. 

4 farklı burs programında İstanbul genelinde lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvurabileceği Yükselen Yıldız Burs Programı ile katılımcıların kişisel, akademik ve kariyer gelişimlerine katkı sağlanacak. Başta TEKNOFEST olmak üzere T3 Vakfı bünyesindeki projelerde yer alma fırsatı sunulan 100 öğrenciye, 10 ay boyunca aylık 3 bin lira burs desteği verilecek.

T3 Vakfı tarafından hayata geçirilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde öğrencilere eğitmenlik yapma ve yarışmalar için desteklenen takımlara mentorluk imkânı da sunulan Eğitmen-Mentor Burs Programı ile katılımcıların yetkin oldukları alanlarda gelişmelerine katkı sağlanacak. 81 ildeki DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde öğrencilere eğitmenlik, takımlara mentorluk yapma ve psikososyal gelişimlerini takip etme imkânı sunularak öğrenciler arasında besleyici bir döngü oluşturulması hede@258;enen Eğitmen-Mentor Burs Programına lisans ve lisansüstü öğrenciler başvuru yapabilecek. Burs programı dahilinde 720 kişiye 10 ay boyunca 3 bin TL burs desteği sağlanacak.

Türkiye genelinde ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören öğrencilerin başvurabileceği Eğitim Desteği Burs Programıyla da 3 bin 880 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 2 bin TL burs desteği sağlanacak.

Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programına yeni dahil olan Sen Geleceksin Burs Programında ise Türkiye genelinden toplam 300 lisans öğrencisine 10 ay boyunca aylık 2 bin 500 TL burs imkanı sunulacak.

Sen Geleceksin Burs Programı kapsamında bursiyerler vakfın 81 ilde yürüttüğü projelere katkı sağlarken, bursiyerlerden görev bazlı proje geliştirmeye, araştırma yapmaya ve sürecin yönetilmesine destek olmaları beklenecek.

Detaylı bilgi ve başvuru için: 

https://www.t3vakfi.org/tr/projelerimiz/ozdemir-bayraktar-milli-teknoloji-burs-programi

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN