Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde Uluslararası Öğrenci Uyum ve Tanışma Toplantısı Düzenlendi

06.11.2023
Üniversitemiz ev sahipliğinde Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Uluslararası Öğrenci Uyum ve Tanışma Toplantısı’, 3 Kasım 2023 tarihinde AİSYEM Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

2023-2024 Akademik eğitim döneminin fiziki olarak başlamasıyla birlikte Üniversitemizde sayıları artan, hukuki ve sosyal konularda bilgilendirilmesi gereken uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte, İl Göç İdaresi Tanıtım Film gösteriminin ardından açılan stantlarda yabancı uyruklu öğrencilere bilgilendirmede bulunuldu.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Öncel Sençerman yaptığı açılış konuşmasında, uluslararası öğrencilerin iş ve işlemleri ile ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüyle Üniversitemizin sürekli koordine içerisinde olduğunu belirtti.

Uyum ve İletişim Çalışma Grup Başkanı Ercan Gedik,  iş ve işlemler hakkında yaptığı bilgilendirme sunumunda; YİMER 157 hattı, İmmigrant Friendly Cities (Göçmen Dostu Şehirler) Uygulaması, Göç İdaresi ile Müdürlüğü’nün kurumsal web sitesi görselleri, ikamet başvurusu görselleri ile anlatımı, uluslararası öğrenciler ile gerçekleştirilen etkinliklerin tanıtımı ve uluslararası öğrencilerle yapılan uyum faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Toplantının sonunda, Uluslararası öğrencilerin yaşadıkları dil sorunu ve bulundukları konum itibariyle toplumla yaşanılan sıkıntılar ele alınarak çözüm yollarına dair önerilerde bulunuldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN