Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘Üniversitemizin Sıfır Atık ve Sürdürülebilirliği’ Başlıklı Seminer Düzenlendi

06.11.2023
Üniversitemiz koordinesinde ‘Sıfır Atık İçin Ben de Varım’ sloganıyla düzenlenen ‘Üniversitemizin Sıfır Atık ve Sürdürülebilirliği’ başlıklı seminer, 6 Kasım 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Seminere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları V. Tanfer Bilge ve Ramazan Bilir, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent gerçekleştirdi. Üniversitemiz Yerleşkelerinde israfın önlenmesi, kaynakların daha etkin ve verimli kullanılmasının önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemizde atık miktarının azaltılması, atıkların ayrı toplanarak geri dönüşüm tesislerinde hammadde ya da enerji elde edilmesi yolu ile ekonomiye katma değer sağlanması, geri kazanılmayan atıkların ise çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden uygun şekilde bertaraf edilmesi amaçlanmaktadır. Üniversitemizde hedeflenen ilkeler doğrultusunda yapılacak faaliyetlere ilişkin yol haritası belirlenmiştir ve yapılan planlamalar ile bu yol haritası doğrultusunda ‘Sıfır Atık ve Sürdürülebilirliği’ gerçekleştirilebilecektir.” dedi.

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu, Sıfır Atık projesinin önemine ve bu bağlamda neler yapılması gerektiğine değinerek Üniversitemizde Sıfır Atık projesi kapsamında bu zamana kadar yapılmış ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üniversiteler, iklim değişikliği ve diğer sürdürülebilir gelişme konularında giderek artan bir sorumluluk yükünün altına girmektedir. Üniversitelerin sürdürülebilir gelişme konusunda eğitim, öğretim, araştırma ve bilgi transferi sağlamada inovasyon merkezleri olmaları beklenmekle birlikte, çevre ve korunması konusunda da sürdürülebilir ilkelerinin olması gerekmektedir.” dedi.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN