Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenlerine Katıldı

10.11.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde düzenlenen anma törenine katıldı.

Aydın Valiliği ev sahipliğinde gerçekleşen 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’ne; Vali Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Aydın protokolünün yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Valilik Atatürk Anıtı önünde çelenk koyma töreni ile başlayan program, Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku’nun dinlenmesinin ardından siren sesi ile birlikte iki dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Alanda gerçekleşen törenin ardından program, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü Anma Programı ile devam etti.

Anma Programı, Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Atatürk'ü Anma ve Anlatma’ konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve hediyelerini takdim etmesiyle devam etti.  Aydın Yüksek Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Ulu Çınar Ulu Önder” oratoryosunun ardından program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN