Öğretim Üyelerimiz Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nda Yer Aldı

02.11.2023
Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Evde Hasta Bakımı Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayça Balmumcu ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Arı; 23-27 Ekim 2023 tarihlerinde “Bağımlılıkla Mücadele” temasıyla Sağlık Bakanlığı himayesinde gerçekleşen çalıştayda yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Ayça Balmumcu ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Arı,  bağımlılık alanında çalışmaları olan uzmanlardan yeni ve kapsamlı bilgiler edinmelerinin yanı sıra üniversitelerde bağımlılıkla mücadele için yapılması planlanan uygulamalar hakkında  önerilerde de bulundu. Çalıştayın sonucunda detaylı bir rapor oluşturularak, ülkemizde bağımlılığın önlenmesiyle ilgili kısa ve uzun vadede ne gibi önlemlerin alınması gerektiği, bu konuda yapılabilecek uygulamalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.  Ayrıca üniversitelerde  “Bağımlılıkla Mücadele Birim Koordinatörlüğü’nün” oluşturulması ile bağımlıkla mücadelede daha etkin çalışmaların yapılabileceği belirtildi.