Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemizde Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

01.11.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 1 Kasım 2023 tarihinde basın mensupları ile bir araya gelerek Üniversitemizin son 6 ayda gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projeler ile ilgili basına bilgi verdi.

Üniversitemiz üst yönetiminin de yer aldığı toplantıda; Üniversitemizin yürüteceği projelerle, üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması ve özellikle araştırma üniversitesi olma yolunda çalışmalara hız verileceği vurgulandı. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent gerçekleştirdiği sunumda, eğitim-öğretim yapan birimler, sosyal sorumluluk projeleri, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı ve eğitim-öğretim faaliyetlerine değinerek Üniversitemiz Hastanesinde ve ADÜ Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan ve yapılması planlanan yeni çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Üniversitemizin öncelikli hedeflerinden birinin araştırma faaliyetlerini destekleyerek ulusal ve uluslararası alanda tanınan bir araştırma üniversitesi olmak olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, araştırma faaliyetlerinin desteklenmesine bağlı olarak Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme A.Ş. (ADÜ TEKNOKENT) bünyesinde gerçekleştirilen başarılarla TÜBİTAK TEYDEB destek limitlerinin arttığını vurguladı.

Program akreditasyonlarının artırılmasının planlandığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Eğitim programlarımızın kalitesini yükselterek öğrencilerimize daha üstün bir eğitim sunmayı, üniversitemizi araştırma üniversitesi haline getirmeyi istiyoruz. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası sıralamalarda daha üst noktaya getirmeyi, sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Akreditasyonla ilgili bir birim oluşturduk. Birimi kurumsallaştırmak istiyoruz.” dedi.

ADÜ İktisadi İşletme Müdürlüğü ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, ödemelerin düzenli olarak yapılmaya başlanması ile personele geriye dönük maaşlarının ödenmesi ve firma ödemelerinin düzenli hale getirilip ürün çeşitliliğinin artırılarak buna bağlı hasılatın yükseldiğini vurguladı.

Diş Hekimliği binasının inşası, varyant yolu inşası, kampüsün eğitim ve sağlık birimleri olarak ayrılması, spor tesislerinin yenilenmesi, fakülte bina tadilatları, Üniversite-sanayi iş birliği kapsamındaki ziyaretlerin konuşulduğu toplantı, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN