Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

HABER ARŞİVİ ( 2024 - Mart )
Toplam : 124 Haber

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimizin Projesi’ne TÜBİTAK’tan Destek
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" 2023 Yılı 2. dönem çağrı sonuçlarına göre, Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümünün iki projesi destek almaya hak kazandı.

29.03.2024

Öğretim Elemanımızın TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Kabul Edildi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Özlem Üstündağ’ın “Toprak Sağlığını ve Ürün Verimini Artırmak İçin Yapay Zeka Tekniklerinin ve İklim Dostu Yönetim Uygulamalarının Entegrasyonu” adlı 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

29.03.2024

Üniversitemizde, 60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
Üniversitemiz Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “Hikaye ve Masal Anlatma Sanatı – Hikaye Anlatıcılığı ile Kendi Metaverse’ni Yarat” başlıklı online söyleyişi, 28 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti.

29.03.2024

Ziraat Fakültesinde, Prof. Dr. Hüseyin Başal Proje Ödülleri Değerlendirme ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde “Pamuk Tarımında Güncel Yaklaşımlar” konulu Prof. Dr. Hüseyin Başal Proje Ödülleri Değerlendirme ve Ödül Töreni, 21 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

29.03.2024

Fizik Bölümü ARG Öğrencilerinin Projelerine, TÜBİTAK Desteği
Üniversitemiz Fen Fakültesi Fizik Bölümü Aktürk Araştırma Grubu (ARG) öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

29.03.2024

Köşk MYO Öğrencimizin Projesine TÜBİTAK’TAN Destek
Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda Teknolojisi Programı öğrencisi Duygu Şükran Akın’ın, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Gençdağ Şensoy danışmanlığında TÜBİTAK’a sunduğu "Menengiç Tohumunun Zeytinyağının Raf Ömrüne Etkisinin Elektrokimyasal Olarak İncelenmesi" başlıklı proje, "2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Dönemi” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

29.03.2024

Eğitim Fakültesi Öğrencimizin Projesi, TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazandı
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı öğrencisi Beyzanur Cesur’un yürütücü, İlayda Batur’un proje ortağı, Prof. Dr. Yalçın Özdemir’in danışmanlığını yaptığı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

29.03.2024

TÜBİTAK-2209 Programında Üniversitemizden Önemli Başarı
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencilerini Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği 2023 yılı ikinci dönem sonuçları açıklandı.

29.03.2024

Nazilli MYO’da İftar Programı Gerçekleşti
Nazilli Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, 26 Mart 2024 tarihinde Sümer Kampüs yemekhanesinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

28.03.2024

Öğretim Elemanımızın Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı doktora öğrencisi ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Özlem Erdoğdu’nun doktora tezi kapsamında sunduğu proje, TÜBİTAK 1002-A programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

28.03.2024

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerimizin Projeleri, TÜBİTAK’tan Destek Almaya Hak Kazandı
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

28.03.2024

Geleneksel Türk Müziği Bölümü Öğrencilerimiz, TRT Gençlik Korosunda
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü öğrencileri Sadık Kılınçer (Kanun), Berk Tuna Filiz (Ud) ve Kutay Kutanoğlu (Ritim), yeni nesillere Türk müziğinin tanıtılması ve öğretilmesi amacıyla TRT kurumunca her yıl düzenlenen gençlik koroları sınavını kazanarak önemli bir başarı gösterdi.

28.03.2024

ADÜ Ailesi, Geleneksel İftar Yemeği ile Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, ‘Geleneksel ADÜ Ailesi İftar Programı’ vesilesiyle 28 Mart 2024 tarihinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda akademik ve idari personel ile bir araya geldi.

28.03.2024

Fulbright Eğitim Bursu’nu Kazanan Öğrencimiz, Rektörümüzü Ziyaret Etti
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı öğrencisi Beyzanur Genç, Türkiye’de az sayıda öğrenciye verilen ‘Fulbright Eğitim Komisyonu Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu’ almaya hak kazandı.

27.03.2024

Yenipazar MYO Kadın Voleybol Takımı, Dostluk Müsabakasına Katıldı
Üniversitemiz Yenipazar Meslek Yüksekokulu (MYO) kadın voleybol takımı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yenipazar kadın voleybol takımı ile dostluk müsabakasına katıldı.

27.03.2024

Atça MYO Öğrencileri, Düzenlenen İftar Programında Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Atça Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından iftar programı düzenlendi.

27.03.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nuh Kılıç, Tıp Fakültesini Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, 27 Mart 2024 tarihinde Tıp Fakültesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

27.03.2024

Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

27.03.2024

Üniversitemizde, “Sosyolojide İstihdam ve Kariyer Deneyimleri” Konulu Seminer Verildi
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen “Sosyolojide İstihdam ve Kariyer Deneyimleri” adlı seminer, 27 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

27.03.2024

Rektörümüz, Uluslararası Öğrenciler ile İftarda Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 28 farklı ülkeden gelen ve Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile 27 Mart 2024 tarihinde Merkez Yemekhanede düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

27.03.2024

Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Öğrencilerimize Yönelik Seminer Verdi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından düzenlenen seminerde Türkiye Fizyoterapistler Derneği Aydın İl Temsilcisi Öğr. Gör. Şeyma Şentürk ve Dr. Öğr. Üyesi Dinçer Cüre öğrencilerle bir araya geldi.

26.03.2024

Öğretim Üyemizin Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Köse Çobanoğlu’nun, akademik gözlemci ve araştırmacı olarak bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın önde gelen Romatoloji kliniklerinden birine sahip olan Hospital for Special Surgery, New York’ta gerçekleştireceği proje, TÜBİTAK 2219 kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

26.03.2024

Üniversitemiz Hastanesinde, Böbrekte Kanayan Kitlenin Ameliyatsız Tedavisi Gerçekleştirildi
Anjiomiyolipom tümöre sahip 49 yaşındaki hasta, Üniversitemiz Hastanesi Acil Servisi’ne sağ yan ağrısı ile başvurdu ve yapılan tetkikler sonucunda sağ böbreğindeki bu tümörün kanadığı tespit edildi.

26.03.2024

IEEE Topluluğu, Aydın Teknoloji Zirvesi Etkinliğini Düzenledi
Üniversitemiz öğrenci toplulukları IEEE (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri) ADÜ Öğrenci Kolu tarafından, 3 farklı sektörden 5 farklı konuşmacı ve çeşitli firmaların katılımıyla “Aydın Teknoloji Zirvesi” etkinliği düzenlendi.

26.03.2024

Öğretim Üyemizin Editörlüğünü Üstlendiği ve Yüksek Lisans Öğrencilerimizin Katkı Sunduğu Kitap Yayımlandı
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pero Duygu Dumagöz’ün editörlüğünü üstlendiği ve bölüm yazarları arasında yüksek lisans öğrencilerinin yer aldığı “Spor Yönetimi ve Liderlik” başlıklı kitap, uluslararası yayınevi statüsündeki “Efe Akademi Yayıncılık” tarafından yayımlandı.

26.03.2024

Üniversitemizde, 60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Düzenleniyor
Üniversitemiz Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “SSCI-SCI Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri: İlkeler ve İpuçları” başlıklı seminer, 26 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

26.03.2024

Üniversitemiz İş Birliğinde Düzenlenen "Sokak Lezzetleri Film Festivali" İçin Başvurular Başladı
Üniversitelerin İletişim, Güzel Sanatlar ve Turizm Fakülteleri öğrencilerinin kültürel farkındalıklarını ve anlatı yetkinliklerini güçlendirmek, ülkemizin kültür ve turizm varlığına katkıda bulunacak nitelikli medya ve dijital içerik üretimini teşvik etmek amacıyla "Sokak Lezzetleri Film Festivali" adıyla eğitsel-kültürel ve sanat etkinliği düzenlenecek.

26.03.2024

Koçarlı MYO Öğrencileri, Nevruz Bayramı’nı Çoşkuyla Kutladı
Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO), 21 Mart 2024 tarihinde Koçarlı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen baharın ve kardeşliğin simgesi Nevruz Bayramı Programı’na katıldı.

25.03.2024

Üniversitemiz Hastanesinde Bir İlk Daha: Yenidoğan Bebek, Sürekli Hemodiyafiltrasyon Tedavisi ile Kurtuldu
Üniversitemiz Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde doğumsal metabolik hastalık ve hiperamonyemi tanısı konmuş yenidoğan bebeğe, ilk kez sürekli hemodiyafiltrasyon tedavisi uygulandı.

25.03.2024

Nazilli İİBF’de “Çalışma Hayatına Dair” Konulu Söyleşi Gerçekleşti
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından ‘Bahar Etkinlikleri’ kapsamında Kariyer Günleri Etkinliği düzenlendi.

25.03.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nuh Kılıç, Mühendislik Fakültesini Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, Mühendislik Fakültesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

25.03.2024

“İktisat Söyleşileri” Devam Ediyor
Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen “İktisat Söyleşileri” kapsamında “Dönem Filmleriyle Ekonomik Çözümlemeler-1929 Buhranı” konulu söyleşi, 21 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu'nda gerçekleşti.

22.03.2024

Köşk MYO’da Nevruz Çoşkusu Yaşandı
Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO), Köşk Kaymakamlığı ve Köşk Belediye Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliği, 21 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti.

22.03.2024

Üniversitemizde, “Nazilli İİBF Araştırma Seminerleri” Düzenlendi
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen “Nazilli İİBF Araştırma Seminerleri”, 21 Mart 2024 tarihinde başladı.

22.03.2024

Öğrencilerimiz, Geleneksel İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
Üniversitemiz İslam Araştırmaları Topluluğu tarafından organize edilen “Geleneksel İftar Yemeği”, 21 Mart 2024 tarihinde Merkez Kampüs Botanik Bahçesi’nde gerçekleşti.

22.03.2024

Koçarlı MYO, ‘Hayata +1 Değer Kat’ Adlı Etkinlik Düzenledi
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Down sendromlu bireylerin hayatlarını daha iyi anlamak ve toplum ile bütünleşmelerini sağlamak amacıyla, “Hayata +1 Değer Kat” adlı etkinlik düzenledi.

22.03.2024

Üniversitemizde, “Tarih Boyunca Su Paneli” Düzenlendi
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) tarafından Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen “Tarih Boyunca Su Paneli”, 22 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

22.03.2024

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerimizin Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

22.03.2024

Üniversitemizde, “Türk Kültüründe Nevruz ve Renkler” Konulu Konferans ve Resim Sergisi Düzenlendi
Üniversitemiz Türk Sanatı ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “Uluslararası Yenigün-Nevruz Sergisi”nin açılışı, 22 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

22.03.2024

Üniversitemizde, “Tümleşik Otomasyon Sistemleri” Adlı Seminer Düzenlendi
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından ve Mitsubishi Elektrik katılımı ile düzenlenen “Tümleşik Otomasyon Sistemleri” başlıklı seminer, 20 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

21.03.2024

Üniversitemiz Genel Sekreteri, Fakülte ve MYO Sekreterleri ile Toplantı Gerçekleştirdi
Üniversitemiz Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, yeni dönem hakkında Üniversitemizde bulunan fakülte ve meslek yüksekokulu (MYO) sekreterleri ile 20-21 Mart 2024 tarihlerinde toplantı gerçekleştirdi.

21.03.2024

Çine MYO’da, Orman Haftası Kapsamında Söyleşi Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulunda (MYO) Çine Orman İşletme Şefliği tarafından Orman Haftası kapsamında söyleşi düzenlendi.

21.03.2024

Üniversitemiz, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl Dönümünde Düzenlenen Projeye Katkı Sundu
Moskova Büyükelçiliği, Moskova Yunus Emre Enstitüsü ve Bağcılar Belediyesi paydaşlığında İstiklâl Marşımızın 103. yılına istinaden gerçekleştirilen “Türk’ün Özü, Akif’in Sözü” adlı projede 7 bölgeden 7 üniversite yer aldı.

21.03.2024

Üniversitemizde, “Tasavvuf Müziği Konseri” Düzenlendi
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü tarafından düzenlenen “Tasavvuf Müziği Konseri”, 21 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

21.03.2024

Dezenformasyonla Mücadele Öğrenci Topluluğu Faaliyetlerine Başlıyor
Türkiye üniversitelerinde arasında ilk olma özelliği taşıyan Üniversitemiz Dezenformasyonla Mücadele Topluluğu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iş birliğinde çalışmalarına başlıyor.

21.03.2024

Öğretim Elemanlarımızın Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Dr. Engin Çakır ve Arş. Gör. Dr. İsmail Öztanır’ın “Şirket Değerlemesi: Teori ve Uygulama” adlı kitabı yayımlandı.

20.03.2024

Öğretim Üyemizin Ortak Olduğu AB Projesi, Desteklenmeye Hak Kazandı
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Salim Kaya'nın ortak olduğu "Mülteci Entegrasyonu İçin İş Birliği" adlı proje, Avrupa Birliği hibe programında desteklenmeye layık görüldü.

20.03.2024

27. ADÜFEST Kültür ve Sanat Şenlikleri Kapsamında Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi
Kültür-Sanat etkinliklerinden sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran başkanlığında gerçekleştirilen 27. ADÜFEST Kültür ve Sanat Şenlikleri Toplantısı, 20 Mart 2024 tarihinde Rektörlük Binası’nda düzenlendi.

20.03.2024

Üniversitemizde, “Şan, Flüt ve Piyano” Konseri Gerçekleşti
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen “Şan, Flüt ve Piyano” konseri, 20 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

20.03.2024

Üniversitemiz, SCImago University Rankings 2024 Listesindeki Yeri ile Göz Doldurdu
Dünya üniversitelerinin bilimsel araştırmalar, inovasyon ve sosyal etkilerinin sıralandığı “SCImago University Rankings 2024” raporu yayımlandı. Üniversitemiz, SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformunca yayımlanan raporda, farklı alanlarda aldığı derecelerle yükselişini devam ettiriyor.

20.03.2024

Didim MYO, Mezun Şeflerini Ağırlamaya Devam Ediyor
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) mezun şefi Adnan Öztürk, 18 Mart 2024 tarihinde öğrencilerle Workshop etkinliğinde bir araya geldi.

19.03.2024

Nazilli İİBF’de "Hayata Değer Katmak" Adlı Etkinlik Düzenlendi
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü tarafından Bahar Etkinlikleri kapsamında düzenlenen okur-yazar etkinliği, 14 Mart 2024 tarihinde İsabeyli Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

19.03.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erkan Salan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kapsamında Düzenlenen Programa Katıldı
18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Valilik tarafından Şehit Yakınları ve Gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

19.03.2024

Rektörümüz, Üniversitemiz Hastanesinde Genişletilen Endoskopi Ünitesi’nde İncelemelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 19 Mart 2023 tarihinde ADÜ Hastanesi bünyesinde yer alan Endoskopi Ünitesi’ni ziyaret ederek ünitede yapılan çalışmalar hakkında incelemelerde bulundu.

19.03.2024

Genç KADEM Öğrenci Topluluğu, “İş Kulübü Eğitimi” Verdi
Üniversitemiz Genç KADEM Öğrenci Topluluğu, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İŞKUR iş birliğiyle öğrencilere, 13-14 Mart 2024 tarihlerinde iki günlük “İş Kulübü Eğitimi” verildi.

18.03.2024

Üniversitemiz Öğrenci Topluluklarının İş Birliğinde “Yalın Dönüşüm ve Akıllı Fabrikalar” Adlı Etkinlik Düzenlendi
Ülkemizin ve Aydın’ın en büyük ihracatçı firmalarından olan Jantsa Firması’nın Operasyonlar Direktörü Murat Keçeci, 14 Mart 2024 tarihinde Üniversitemiz İsabeyli Yerleşkesi'nde İşletme Topluluğu ve Blok Zincir Topluluğu'nun ortaklaşa organizasyonuyla "Yalın Dönüşüm ve Akıllı Fabrikalar" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

18.03.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nuh Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinliklerine Katıldı
Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın yanı sıra protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

18.03.2024

Üniversitemizde “Bir Destandır Çanakkale” Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen “Bir Destandır Çanakkale” adlı belgesel ve müzik dinletisi, 18 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

18.03.2024

ADÜ Matematik Topluluğu, “14 Mart Pi Günü” Etkinliği Düzenledi
Üniversitemiz Matematik Topluluğu tarafından düzenlenen “14 Mart Pi Günü” etkinliği, 14 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

15.03.2024

ADÜ Spor Bilimleri Dergisi, Yayın Hayatına Başladı
Spor bilimleri alanına katkı sağlamak amacıyla 2024 yılında kurulan ADÜ Spor Bilimleri Dergisi (ADÜ-JSS), Üniversitemizin yayıncılığını üstlendiği bilimsel, çift körleme hakemli, süreli bir yayın olma özelliği taşıyor.

15.03.2024

Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO “Dünya Böbrek Günü” Etkinliği Düzenledi
Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından 14 Mart 2024 tarihinde Nazilli Ticaret Odası’nda “Dünya Böbrek Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

15.03.2024

Kampüsümüzde, Ortaöğretim Kurumlarını Ağırlamaya Devam Ediyoruz
Yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı düzenlenen kampüs tanıtım etkinliklerinin son konukları; Muğla Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İzmir Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

15.03.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemal İyem, Devlet Konservatuvarını Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, 15 Mart 2024 tarihinde Devlet Konservatuvarında incelemelerde bulundu.

15.03.2024

Şehidimiz Son Yolculuğuna Uğurlandı
Konya'da Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF-5 eğitim uçağının pistin yakınlarına düşmesi sonucu şehit olan iş makinesinin operatörü Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven için 15 Mart 2024 tarihinde cenaze töreni düzenlendi.

15.03.2024

Yenipazar MYO’da Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Yenipazar Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Aydın Kızılay Kan Bağış Merkezi iş birliğiyle kan bağışı etkinliği düzenlendi.

14.03.2024

IVSA KIBRIS, Üniversitemizi Ziyaret Etti
Üniversitemiz bünyesinde aktif olarak çalışmalarını sürdüren Uluslararası Veteriner Öğrencileri Birliği Aydın Topluluğu (IVSA AYDIN - International Veterinary Students' Association Aydın) ile IVSA KIBRIS arasında gerçekleşen öğrenci değişimi kapsamında 11-17 Mart 2024 tarihleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesinden (Near East University Faculty of Veterinary Medicine) IVSA Kıbrıs üyeleri, Üniversitemiz Veteriner Fakültesini ziyaret etti.

14.03.2024

Üniversitemizde 'Siber Suçlar ve Siber Güvenlik' Konulu Seminerler Devam Ediyor
Üniversitemiz tarafından düzenlenen ‘Siber Suçlar ve Siber Güvenlik’ konulu seminer, 12 Mart 2024 tarihinde Spor Bilimleri Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

14.03.2024

Üniversitemizde, “İktisat Söyleşileri: Geçmişten Günümüze Çalışma Hayatı” Düzenlendi
Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen ve fakültenin ilk etkinliği olan “İktisat Söyleşileri” kapsamında “Geçmişten Günümüze Çalışma Hayatı” konulu söyleşi, 14 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu'nda gerçekleştirildi.

14.03.2024

Üniversitemizde, 14 Mart Tıp Bayramı Töreni Düzenlendi
Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı Töreni, 14 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

14.03.2024

Sosyal Bilimler Enstitüsünde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsünde Prof. Dr. Ahmet Toksoy, müdürlük görevini Prof. Dr. Savaş Duman’dan devraldı.

13.03.2024

Mezun Şeflerden, Öğrencilerimize Workshop
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) mezun şefleri Efsun Kılıç ve Arca Erdoğan, 12 Mart 2024 tarihinde öğrencilerle Workshop etkinliğinde bir araya geldi.

13.03.2024

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Öğrencimiz Tuğba Danışmaz, Yılın Kadın Sporcusu Ödülü’ne Aday Gösterildi
İstanbul'da düzenlenen 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda “Kadınlar Üç Adım Atlamada” 14,31 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kıran, altın madalya kazanarak ‘Avrupa Şampiyonu’ olan ve adını tarihe yazdıran Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 4. Sınıf Öğrencimiz ve Milli Sporcumuz Tuğba Danışmaz, ‘Yılın Kadın Sporcusu’ ödülüne aday gösterildi.

13.03.2024

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Akredite Oldu
Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu’nun (UTEAK) yaptığı değerlendirme sonucunda, Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programının Tıp Eğitimi Ulusal Standartları’nı karşıladığı saptanmış olup, fakültemiz 1 Ocak 2030 tarihine kadar akredite edildi.

13.03.2024

Şampiyonların Okulu, Üniversitemizi Gururlandırmaya Devam Ediyor
6-7 Mart 2024 tarihlerinde Bursa’da düzenlenen Üniversiteler Arası Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda Üniversitemiz kadın ve erkek takımları Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

12.03.2024

Veteriner Fakültesinde, "Değişen İklim Dönüşen Arıcılık" Adlı Konferans Düzenlendi
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Bakırcı tarafından düzenlenen ve konuşmacı olarak Uzman Mustafa Köseoğlu'nun yer aldığı "Değişen İklim Dönüşen Arıcılık" başlıklı konferans, 8 Mart 2024 tarihinde fakülte konferans salonunda gerçekleşti.

12.03.2024

Öğretim Üyelerimizin Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Tunca’nın yürütücüsü olduğu “Yağ Bezi Tümörlerinde Androjen Metabolizmasında Görevli Enzimlerin Ekspresyon Düzeylerinin Değerlendirilmesi” başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

12.03.2024

Genel Sekreterimiz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Katıldı
İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Millî Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü vesilesiyle ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın İl Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu’nda program düzenlendi.

12.03.2024

Üniversitemizde, “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” Konulu Konferans Düzenlendi
İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Millî Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü vesilesiyle ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamda Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda konferans düzenlendi.

12.03.2024

Köşk MYO İştirakçisi Olduğu Kestane Projesi Kapsamında Eğitim Düzenledi
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ve Köşk Belediyesi himayelerinde yürütülen “Köşk Kestane ile Güçleniyor” projesi kapsamında faaliyete alınan tesisin çalışanlarına, projenin aynı zamanda iştirakçisi olan Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından “Gıda Hijyeni ve Sanitasyon” eğitimi verildi.

11.03.2024

Davutlar MYO’da “Kariyer Günleri” Etkinliği Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in himâyelerinde 7 Mart 2024 tarihinde Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulunda (MYO) “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

11.03.2024

Üniversitemiz Arama-Kurtarma Ekibine, AFAD Bünyesinde Eğitim Verildi
Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Uzm. Gülay Kandemir ve Arama Kurtarma Ekip Lideri Öğr. Gör. Evrim Çevik'in koordine ettiği; Üniversitemiz akademik ve idari personelinden oluşan 55 kişilik arama kurtarma ekibi (ADUSAR), AFAD bünyesinde 5 gün süren teorik ve uygulamalı eğitim sürecini 8 Mart 2024 tarihinde tamamladı.

11.03.2024

Üniversitemizde, Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Uyum Programı Düzenlendi
Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Tıpta Uzmanlık Öğrencisi Uyum Programı”, 7 Mart 2024 tarihinde Fakülte Derslikler Bloğu Amfi 4’te gerçekleşti.

11.03.2024

Üniversitemizde, “Dişçinin Korkusu” Belgesel Filmi ve Söyleşisi Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Topluluğunun düzenlediği 4. Kariyer Günü’nde Diş Hekimi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ile söyleşi gerçekleştirildi.

11.03.2024

“6. Denizli Üniversite Tanıtım Günleri”nde Üniversitemize Yoğun İlgi
Üniversitemiz, 8 Mart 2024 tarihinde Eket Fuarcılık tarafından düzenlenen “6. Denizli Üniversite Tanıtım Günleri”nde öğrencilerle buluştu.

11.03.2024

Minik Öğrencilerimiz, Zooloji Müzesi ve Fen Fakültesindeki Laboratuvarları Gezdi
ADÜ Anaokulu öğrencileri, 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla Üniversitemiz Fen Fakültesinde yer alan Zooloji Müzesi ve fakülte laboratuvarlarını ziyaret etti.

11.03.2024

Rektörümüz, İftar Yemeğinde Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 11 Mart 2024 tarihinde Ramazan ayı vesilesiyle Üniversitemiz Merkez Kampüs öğrenci yemekhanesinde iftar yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi.

11.03.2024

Öğrencilere Yönelik “Üniversite Nedir? Üniversite Hayatı Nasıl Yaşanır?” Adlı Seminer Düzenlendi
Üniversitemiz Biyoloji Topluluğunun organize ettiği ve Üniversitemiz Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı’nın konuşmacı olarak yer aldığı “Üniversite Nedir? Üniversite Hayatı Nasıl Yaşanır?” başlıklı seminer, 7 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

08.03.2024

Öğretim Üyemizin Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Kerem Kolaç'ın yürütücüsü olduğu, Prof. Dr. Mehmet Dinçer Bilgin, Prof. Dr. Gizem Dönmez Yalçın, Prof. Dr. Abdullah Yalçın, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Alp Kılıç ve doktora öğrencisi Ayşegül Türkkol'un araştırmacı olarak yer aldığı ''Düşük Yoğunluklu Darbeli Ultrasonun Astroglialarda LPS ile İndüklenmiş Mitokondriyal Hasara Etkileri'' başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

08.03.2024

Öğretim Üyemiz, “Kadın ve Aile Çalışmaları Merkezleri Buluşması ve Deneyim Paylaşımı” Etkinliğine Katıldı
Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Psikolog Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda düzenlenen “Kadın ve Aile Çalışmaları Merkezleri Buluşması ve Deneyim Paylaşımı” etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

08.03.2024

Öğretim Üyemiz, Kırsalda Kadın ve Sürdürülebilir Tarım Çalıştayı’na Katıldı
İş Bankası ve Gıda ve Tarım Örgütü (GTÖ; Food and Agriculture Organization, FAO) organizasyonu ile 7 Mart 2024 tarihinde Galatasaray Üniversitesinde düzenlenen “Kırsalda Kadın ve Sürdürülebilir Tarım” konulu çalıştayda, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Renan Tunalıoğlu, “Kadın Kooperatifleri ve Kadın Girişimciler” konusunda konuşma gerçekleştirdi.

08.03.2024

Rektörümüzden, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Anlamlı Hediye
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, kadın personelleri temsilen Rektörlük bünyesindeki birimlerde görev yapan kadın çalışanlarla bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kendilerine çiçek takdim etti.

08.03.2024

Üniversitemizde, “Disiplinlerarası Bakışla Kadın ve Sorunları” Konulu Panel Düzenlendi
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Felsefe Bölümü tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Disiplinlerarası Bakışla Kadın ve Sorunları” konulu panel, 8 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

08.03.2024

Rektörümüz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Aydın Ziyaretleri Kapsamında Düzenlenen Programa Katıldı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Aydın'a teşrifi için DSİ Misafirhanesi'nde düzenlenen programa katıldı.

08.03.2024

Koçarlı MYO’da Siber Suçlar ve Siber Güvenlik Etkinliği Gerçekleştirildi
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen Siber Suçlar ve Siber Güvenlik Etkinliği, 4 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

07.03.2024

Öğretim Üyemiz, Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SPORDEK) Toplantısı’na Katıldı
Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun 78 temsilcisinin katılımıyla, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları Birliği ile ortaklaşa olarak düzenlenen Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SPORDEK) Toplantısı, 1-2 Mart 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti.

07.03.2024

Üniversitemizde, Kariyer Planlama Etkinliği Gerçekleşti
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Planlama Etkinliği, 6 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

07.03.2024

Rektörümüz, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Birlikte Aydın Valisi Yakup Canbolat’ı Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile birlikte 7 Mart 2024 tarihinde Aydın Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret etti.

07.03.2024

“2. Aydın Üniversite Tanıtım Günleri”nde Üniversitemize Yoğun İlgi
Üniversitemiz, 6 Mart 2024 tarihinde Aydın Aymira Hotel’de düzenlenen “2. Aydın Üniversite Tanıtım Günleri”nde öğrencilerle buluştu.

06.03.2024

Yönetmen Korhan Topcu ile Kısa Film Yapımı, Kültür Bakanlığı ve TRT Kısa Film Yapım Destekleri Hakkında Söyleşi Gerçekleştirildi
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (İSUBÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, akademisyen ve yönetmen Korhan Topcu, pek çok festivalden ödül alan “Gözlerin (2023)” adlı kısa filmi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

06.03.2024

Üniversitemizde, “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye Çalıştayı” Düzenlendi
Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin koordinasyonunda, Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Aydın Temsilciliği iş birliğinde düzenlenen “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye Çalıştayı”, 6 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

06.03.2024

Rektörümüz, Manisa Celal Bayar ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörleri ile İstişarelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 6 Mart 2024 tarihinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar’ı makamında ziyaret etti.

06.03.2024

Rektörümüz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörünü Makamında Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mahmut Ak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

06.03.2024

Hemşirelik Fakültesinde, “Klinik Rehber Hemşire Eğitimi” Programı Gerçekleşti
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından fakültenin klinik uygulamalarında görev alacak ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi sorumlu hemşireleri ile Üniversitemizin diğer kurumlarında görevli öğretim elemanları ve dış kurumlarda görevli hemşireler için 1 Mart 2024 tarihinde Hemşirelik Fakültesi Toplantı Salonu’nda “Klinik Rehber Hemşire Eğitimi” programı gerçekleştirildi.

05.03.2024

Didim MYO’da Kariyer Günleri Düzenlendi
Üniversitemiz Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen etkinlik, 26 Şubat – 1 Mart 2024 tarihi arasında gerçekleşti.

05.03.2024

Rektörümüz, Aydın Baro Başkanı Av. Sezgin Çetin’i Makamında Ağırladı
Aydın Baro Başkanı Av. Sezgin Çetin ve beraberindeki heyet, 5 Mart 2024 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i makamında ziyaret etti.

05.03.2024

Öğretim Üyemizin 1001 Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Özge Çevik’in yürütücüsü olduğu “Mesane Tümörü Tespitine Yönelik İdrar Eksozomları Proteomik Profillemesi ile Biyobelirteç Geliştirilmesi ve Mitomycin-C Yüklü Eksozomların Tedavi Potansiyellerinin Değerlendirilmesi “ başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

05.03.2024

Üniversitemizde, “Metaverse ve Yapay Zeka Dünyamızı Nasıl Etkileyecek” Konulu Konferans Düzenlendi
Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Metaverse ve Yapay Zeka Dünyamızı Nasıl Etkileyecek” başlıklı konferansta konuşmacı olarak yer alan İş insanı, Araştırmacı, Yazar ve Türkiye Düşünce Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak, Metaverse evreninin yakın gelecekte tüm sektörleri etkisi altına alacağına değindi.

05.03.2024

Buharkent MYO Öğrencileri, Teknik Gezi Düzenledi
Üniversitemiz Buharkent Meslek Yüksekokulu (MYO) Büro Hizmetleri Bölümü Çağrı Merkezi Hizmetleri ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri ve akademik personel, İzmir'de çağrı merkezi sektöründe faaliyet gösteren Ceyber A.Ş. firmasına ziyarette bulundu.

04.03.2024

Üniversitemizde “Küresel Isınma ve Geleceğimiz” Başlıklı Seminer Düzenlendi
Üniversitemiz ADÜ Genç TEMA Topluluğu tarafından organize edilen “Küresel Isınma ve Geleceğimiz” başlıklı seminer, 28 Şubat 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

04.03.2024

Davutlar MYO Öğrencileri, Teknik Gezi Düzenledi
Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdür Yardımcısı, Aşçılık Program Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ahu Sezgin’in “Gastronomi Sosyolojisi ve Kültürel Temelleri” dersi kapsamında 28 Şubat 2024 tarihinde Değirmen Çiftlik kurucusu ve sahibi Gürsel Tonbul tarafından Aşçılık Programı ve İkram Hizmetleri Programı 2. sınıf öğrencilerine “Eko-tarım ve Turizm Ekinoksu” ve “İklim değişikliği, Tarım ve Su” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

04.03.2024

Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Menderes Akdağ’ın “Üç Renk Yetmiş Kültür: Fransa – Medya Toplum Göç ve Çocuk” adlı kitabı yayımlandı.

04.03.2024

Öğrencimizin Projesi, Medical Oncology'de Yayımlandı
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencisi Enis Çetin'in yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 2209/A öğrenci projesinin sonuçları SCIE kapsamında uluslararası prestijli Q2 sınıfı dergi olan Medical Oncology'de yayımlandı.

04.03.2024

Doktora Öğrencimiz, TÜBİTAK 2211-C Kapsamında Burs Almaya Hak Kazandı
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dalı Doktora öğrencisi Miray Karagöz, Prof. Dr. Murat Uygun’un danışmanlığındaki doktora tez konusu ile başvurduğu TÜBİTAK 2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs programı kapsamında 24 ay süre ile burs almaya hak kazandı.

04.03.2024

Üniversitemiz Öğrencileri, Antalya Diplomasi Forumuna Katıldı
"Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 2024 ,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı inisiyatifiyle 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya Belek'te yer alan Nest Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

04.03.2024

Mezun Doktora Öğrencimizin Projesine, TÜBİTAK 2218 Desteği
Lisans ve lisansüstü eğitimlerini Üniversitemiz Fen Fakültesi Kimya Bölümünde tamamlayan Dr. Baha Öndeş, TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen 2023/1.Dönem 2218 – Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında ‘‘Tirozinaz Temelli Nanobiyosensörlerin Hazırlanması ve Uygulanması’’ adlı proje ile 90.000 TL’lik araştırma desteği almaya hak kazandı.

04.03.2024

Üniversitemiz ve Aydın Ticaret Odası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile Aydın Ticaret Odası arasında 4 Mart 2024 tarihinde iş birliği protokolü imzalandı.

04.03.2024

ADÜ Türk Alman Kültür Edebiyat ve Sanat Topluluğu, “Dünya Savaşları’nın Avrupa Edebiyatı’na Etkisi” Konulu Panel Düzenledi
Üniversitemiz Öğrenci Topluluğu Türk Alman Kültür Edebiyat ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen “Dünya Savaşları’nın Avrupa Edebiyatı’na Etkisi” başlıklı panel 29 Şubat 2024 tarihinde İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

01.03.2024

Milli Savunma Üniversitesi Sınav Koordinasyon Toplantısı, Rektörümüz Başkanlığında Gerçekleşti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent başkanlığında düzenlenen “2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Sınav Koordinasyon Toplantısı”, 1 Mart 2024 tarihinde Rektörlük makamında gerçekleştirildi.

01.03.2024

Rektörümüz, Cumhurbaşkanımızı Karşılayarak Üniversitemize Davet Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı 29 Şubat 2024 tarihinde Çıldır Havaalanı’nda Aydın protokolüyle birlikte karşıladı.

01.03.2024

İletişim Fakültesi, Paydaşı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Akreditasyon Süreci Deneyimleri Toplantısı Gerçekleştirdi
Akreditasyon süreçlerine hazırlık yapan Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, 1 Mart 2024 tarihinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden öğretim üyeleriyle çevrim içi bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

01.03.2024

Veteriner Fakültesinde, Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni”, 1 Mart 2024 tarihinde Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

01.03.2024

İTBF’de Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde (İTBF) Prof. Dr. Şahabettin Yalçın, 1 Mart 2024 tarihinde dekanlık görevini Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran’dan devraldı.

01.03.2024

Seyfi Alanya Atmalar Kupası’nda ADÜ Damgası
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, katıldıkları yarışmalarda Üniversitemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

01.03.2024

Üniversitemizde Gönül İnşacısı Kadınlar: Okur Yazar Buluşmaları Devam Ediyor
Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Aydın Temsilciliği iş birliğinde yürütülen “Gönül İnşacısı Kadınlar: Okur Yazar Buluşması” kapsamında Yazar Sibel Eraslan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Zamanı Kuran Kadınlar: Hz. Hatice Konferansı”, 1 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleştirildi.

01.03.2024
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN