Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Elemanlarımızın Kitabı Yayımlandı

20.03.2024
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü Öğretim Elemanları Doç. Dr. Engin Çakır ve Arş. Gör. Dr. İsmail Öztanır’ın “Şirket Değerlemesi: Teori ve Uygulama” adlı kitabı yayımlandı.

Yazarlardan İsmail Öztanır’ın doktora tez çalışmasından faydalanılarak hazırlanan araştırmada, şirket değerlemesi konusundaki teorik alt yapıyı detaylı olarak tartışmak ve uzun zamana yayılan geniş bir veri setiyle kapsamlı bir uygulama çalışmasını okuyucularla buluşturmak amaçlanıyor. Kitapta ayrıca, Ülkemiz ekonomisi açısından ihracat ve istihdam potansiyeli düşünüldüğünde en önemli sektörlerinden birisi olan tekstil ve hazır giyim sektörü şirketleri örneklemiyle, pandemi etkilerinin yoğun olarak hissedildiği bir zaman diliminde, şirket değerlerinin nasıl bir değişim gösterdiği analiz ediliyor.

Kitabın tüm okurlar için finansal okuryazarlık bilgisine önemli bir katkı sunması, ayrıca şirket değerlemesi alanında çalışma yapan uzmanlar, lisansüstü çalışma yapan araştırmacılar ve akademisyenlere faydalı bir kaynak olması hedefleniyor.

Öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN