Üniversitemiz Hastanesinde Bir İlk Daha: Yenidoğan Bebek, Sürekli Hemodiyafiltrasyon Tedavisi ile Kurtuldu

25.03.2024
Üniversitemiz Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde doğumsal metabolik hastalık ve hiperamonyemi tanısı konmuş yenidoğan bebeğe, ilk kez sürekli hemodiyafiltrasyon tedavisi uygulandı.

Farklı bir merkezde tıbbi tedavi ve periton diyalize yanıt vermemesi nedeniyle Üniversitemiz Hastanesine sevk edilen hastaya, küçük yaş grubunda nadir uygulanan ve riskli bir tedavi olan sürekli hemodiyafiltrasyon uygulanmasına karar verildi. Tedavi öncesinde amonyak yüksekliği sebebiyle entübe ve ağır komada olan bebek, tedavi sonrası iyileşme belirtileri göstermeye başladı.

Oldukça riskli tedavi yöntemini başarıyla uygulayan Doç. Dr. Ayşe Anık, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Feray Arı ve Yenidoğan Yoğun Bakım ve Çocuk Yoğun Bakım ekibini tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.