Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nuh Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinliklerine Katıldı

18.03.2024
Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın yanı sıra protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı.

Törende; Aydın Valiliği, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ve Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği tarafından Tellidede Mezarlığı Şehitliği’nde çelenk sunuldu.

Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Aydın Valisi Yakup Canbolat, Şehitlik Defteri’ni imzaladı ve İl Müftüsü tarafından şehitler için dua okundu. Protokol tarafından şehitlerin kabrine çiçek konulan tören, Kemer Mezarlığı Şehitliği ziyareti ile devam etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç’ın yer aldığı tören; Yedieylül Şehitler Abidesi’ne şükran ziyareti, Çanakkale Şehitliği Anıtı ziyaretinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi’nde düzenlenen “Çanakkale’de Atatürk, Şehitlerimiz ve Zafer” programı ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN