Üniversitemizde, “Tasavvuf Müziği Konseri” Düzenlendi

21.03.2024
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü tarafından düzenlenen “Tasavvuf Müziği Konseri”, 21 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Konsere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, Devlet Konservatuvarı Müdürü Öğr. Gör. Dr. Emre Üstgül, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Öğr. Gör. Metin Durgutlu’nun sahnelediği ve hanendeliğini üstlendiği konserde, Devlet Konservatuvarından Doç. Dr. Muattar Demet Doğruöz (kanun), Doç. Dr. Nurdan Gürtunca (keman), Dr. Öğr. Üyesi Özcan Abaylı (tanbur), Dr. Öğr. Üyesi Onurvan Kaya (ritim), Öğr. Gör. Dr. Emre Üstgül (ud), Öğr. Gör. Duygu Sezer (klasik kemençe), Öğr. Gör. Hüseyin Sezer (ney) ve öğrencimiz Mehmet Ali Meydan (ritim) mûsiki icrasına enstrümanları ile eşlik etti. Ramazan ayının manevi atmosferi içinde düzenlenen programda seslendirilen tasavvufi eserler, katılımcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Konser, teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.