Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, Kariyer Planlama Etkinliği Gerçekleşti

07.03.2024
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Planlama Etkinliği, 6 Mart 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

 Programa, Hemşirelik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hilmiye Aksu, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Yıldız Denat ve Dr. Öğr. Üyesi Emel Tuğrul, fakülte akademik ve idari personeli, il merkezinde bulunan hastanelerin hemşirelik hizmetleri müdürleri, hemşireler, fakülte üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri katıldı. 

Fakülte Tanıtım ve Kariyer Geliştirme Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Kızılkaya açılış konuşması ile başlayan program, Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Hilmiye Aksu’nun konuşmasının ardından İzmir Acıbadem Hastanesi İnsan Kaynakları Sorumlusu Müge Yavuz Fidan ve Sorumlu Hemşire Filiz Bekiroğlu ile Özel Ege Liva Hastanesi Başhemşiresi Gülsüm Yılgın’ın hastanelerinin çalışma koşulları ve hemşirelik hizmetleri hakkında bilgilendirme sunumları ile devam etti. 

Programın ikinci bölümünde konuşmacı olarak yer alan Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsün Pekçetin, kurum hakkında bilgi vererek, mesleğe yeni başlayan hemşirelerin kliniklere yerleştirilme süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunurken; Acil Servis Sorumlu Hemşiresi Nilgün Yolasığmaz, acil hemşireliğini ve acil servisin çalışma ortamını, Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Belgin Kahan, yoğun bakım hemşireliği ve yoğun bakım çalışma ortamını, Eğitim Hemşiresi Dilek Acar ise eğitim hemşiresinin rol ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. 

Türk Hemşireler Derneği Başkanı Azize Atlı Özbaş’ın online katılımı ile devam eden programın üçüncü bölümünde Özbaş, hemşirelikte örgütlenmenin önemine, dernek faaliyetlerine ve derneğe üye olmanın avantajlarına vurgu yaparak kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. 

Program, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN