Üniversitemiz Arama-Kurtarma Ekibine, AFAD Bünyesinde Eğitim Verildi

11.03.2024
Üniversitemiz Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Uzm. Gülay Kandemir ve Arama Kurtarma Ekip Lideri Öğr. Gör. Evrim Çevik'in koordine ettiği; Üniversitemiz akademik ve idari personelinden oluşan 55 kişilik arama kurtarma ekibi (ADUSAR), AFAD bünyesinde 5 gün süren teorik ve uygulamalı eğitim sürecini 8 Mart 2024 tarihinde tamamladı.

Aydın AFAD Müdürlüğünde yapılan yazılı ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan Üniversitemiz Arama Kurtarma ekibi, akreditasyon sürecinde hızla ilerleme kaydetti. Eğitimin son gününde Aydın AFAD Müdürlüğünü ziyaret eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, ADÜ Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin, AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu ile istişarede bulunarak ekibin arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

Eğitim, ekip üyelerine sertifikalarının takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.