Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemizde, “Dişçinin Korkusu” Belgesel Filmi ve Söyleşisi Gerçekleştirildi

11.03.2024
Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Öğrenci Topluluğunun düzenlediği 4. Kariyer Günü’nde Diş Hekimi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ile söyleşi gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından programın açılış konuşmasını  Topluluk Başkanı Enes Arı yaptı. Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’ın ödüllü belgeseli  “Dişçinin Korkusu”nun izlenime sunulmasının ardından program katılımcılarla yapmış olduğu söyleşi ile devam etti. 

Uzun yıllar  zihinsel engelliler ve yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrenim gören yoksul öğrencilerle yürüttüğü projelerle tanınan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah,  binlerce engelli çocuğun diş tedavisini ücretsiz yapıyor. Bağışlarla oluşturulan seyyar diş kliniği ve gönüllü ekibiyle şehir şehir dolaşarak gerçekleştirdiği toplum ağız diş sağlığı adına yürüttüğü çalışmalar, yönetmen Murat Erün tarafından ‘Dişçinin Korkusu’ adlı belgeselle ölümsüzleşti ve 11. TRT Belgesel Ödülleri Ulusal Profesyonel Kategorisinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü’nü kazandı.

Program, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı  Doç. Dr. Sultan Keleş  ve Topluluk Başkanı Enes Arı’nın Prof. Dr. Ertuğrul Sabah’a çiçek takdim etmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN