Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Genel Sekreterimiz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Katıldı

12.03.2024
İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Millî Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü vesilesiyle ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın İl Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu’nda program düzenlendi.

Programa, Aydın Valisi Yakup Canbolat ile Üniversitemiz Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol’un yanı sıra il protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşması İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici tarafından gerçekleştirildi. İl genelinde “Mektup yazma Yarışması”nda birinci seçilen öğrencinin "Asım'ın Neslinden Akif'e" konulu mektubunu okuması ile devam eden programda, il genelindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak mektup dalında ortaokul öğrencileri için düzenlenen "Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy'a Teşekkür" ile lise öğrencileri için düzenlenen "Asımın Neslinden Akif'e" yarışmaları ve resim dalında  ilkokul öğrencileri için düzenlenen "İstiklal Marşının Yaşattığı Hisler" ile ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen  "Akif'in Emaneti İstiklal Marşı'nın Ruhu" yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Yakup Canbolat tarafından takdim edildi.

Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN