Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İletişim Fakültesi, Paydaşı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Akreditasyon Süreci Deneyimleri Toplantısı Gerçekleştirdi

01.03.2024
Akreditasyon süreçlerine hazırlık yapan Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğretim üyeleri, 1 Mart 2024 tarihinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden öğretim üyeleriyle çevrim içi bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Hale Bozkurt’un açılışını yaptığı toplantıya; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Ayşen Temel Eginli ve Arş. Gör. Dr. Miray Beşbudak, Reklamcılık Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Murat Çelik, Gazetecilik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Soner Yağlı, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Seda Sünbül Olgundeniz, Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve idari personeli katıldı.

Kendi bölümünün akreditasyon sürecinde yaptığı hazırlıklardan bahseden Prof. Dr. Ayşen Temel Eginli, özellikle ders programlarını İLEDAK’ın (İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu) istediği doğrultuda revize ettiklerini belirtti. Arş. Gör. Dr. Miray Beşbudak ise uzaktan eğitime verilen öneme, uzaktan eğitim noktasında yapılan geliştirme çalışmalarına vurgu yaptı.

Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Soner Yağlı, ders çıktılarının ve derslerin öğrencilere sağlayacağı kazanımların üzerinde dururken, ders içeriklerinin uluslararası standartlara göre düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Bunun yanı sıra danışmanlık süreçlerinin sağlıklı yürütülmesi gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Yağlı, danışmanların öğrencilerle düzenli toplantılar gerçekleştirerek üniversitenin, fakültenin ve bölümün olanaklarının öğrencilere tanıtılması gerektiğini ifade etti.

Sınavların hazırlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi aşamalarına değinen Reklamcılık Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Murat Çelik, yapılan her sınavın nasıl arşivlenmesi gerektiğini açıkladı. Bunun yanı sıra her dönem sonunda memnuniyet anketlerinin yapılması ve bunların düzenli olarak raporlanması gerektiğini belirtti. Akreditasyon sürecinde dış paydaşlarla düzenli ilişkiler yürütülmesi gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Çelik, bu paydaşların kişi ve kurumlar bazında çeşitlilik göstermesi gerektiğini vurguladı.

Akreditasyon süreçlerinin genel hatlarının değerlendirildiği, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin bu sürece ve sonrasına dair kendi tecrübelerini aktardığı çevrim içi toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN