Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz, Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SPORDEK) Toplantısı’na Katıldı

07.03.2024
Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun 78 temsilcisinin katılımıyla, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları Birliği ile ortaklaşa olarak düzenlenen Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SPORDEK) Toplantısı, 1-2 Mart 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Savaş Duman’ın katıldığı toplantının ilk günü Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonu’nda, ikinci günü ise Başkent Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda  gerçekleşti. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonu’nda birinci gün   gerçekleştirilen toplantıya, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar katıldı. Rektör Prof. Dr. Ünüvar, konuşmasında konseyin fakültelere ait  işleyişlerinin  yürütülmesi için  önemli olduğunu, Spor Bilimlerinin toplumun sağlığı açısında lokomotif rol oynadığını ve Spor Bilimlerinin diğer fakültelerle koordineli çalışıp kamu yararına katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

2024 YKS kılavuzunda yer alan Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Özel Yetenek Sınavı’nın merkezi yerleştirilmesi ile ilgili kılavuz hazırlık çalışmalarına başlanılan toplantılarda,  kılavuzun tamamlanması ile ilgili tüm detaylar dekanlar tarafından tartışılarak oylandı ve bazı maddeler karara bağlanarak imza altına alındı. Bazı hususlarda ise YÖK ve ÖSYM’ye danışılmasına karar verildi.

Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu adına  Başkan Prof. Dr. Hürmüz Koç, toplantıya katılan tüm dekanlara,  BESYO Müdürlerine,  katkı sunan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a , Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel’e  ve toplantının ikinci gününe ev sahipliği yapan Başkent Öğretmenevi Müdürü Sedat Arslan’a teşekkür etti.

Toplantı, 2024 Özel Yetenek Sınavı’nın başarılı bir şekilde geçmesi temennisiyle tamamlandı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN