Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin 1001 Projesine TÜBİTAK’tan Destek

05.03.2024
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Özge Çevik’in yürütücüsü olduğu “Mesane Tümörü Tespitine Yönelik İdrar Eksozomları Proteomik Profillemesi ile Biyobelirteç Geliştirilmesi ve Mitomycin-C Yüklü Eksozomların Tedavi Potansiyellerinin Değerlendirilmesi “ başlıklı araştırma projesi, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Acıbadem Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülecek projede; Eczacılık Fakültesi Öğretim üyeleri Doç. Dr. Gülen Melike Demirbolat ve Doç. Dr. Göknil Pelin Çoşkun, Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri  Dr. Öğr. Üyesi Samed Özer ve Dr. Betül Şahin, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyeleri Doç. Dr. Erhan Ateş ve Dr. Öğr. Üyesi Arif Kol araştırmacı olarak yer alıyor. Ayrıca projede  doktora sonrası araştırmacılar,  doktora öğrencileri, yüksek lisans ve lisans öğrencileri de bursiyer olarak yer alacak.  

Proje kapsamında, mesane tümörünün moleküler mekanizmaları araştırılarak eksozom kaynaklı mesane tümörlerinin ayrımını yapacak yeni biyobelirteçler bulunacak. Omik teknolojilerinin kullanılacağı projede, biyoinformatik tabanlı sistemler ile klinik veriler analiz edilecek. Projede hedeflendirilmiş biyoteknolojik ilaç geliştirmesi yapılarak özel hayvan modellerinde ilaçların pre-klinik çalışmaları tamamlanacak. Üniversitemiz yürütücülüğünde gerçekleşecek olan TÜBİTAK 1001 projesi, ülkemizde biyoteknolojik yerli ilaçların geliştirilmesi noktasında önemli katkılar sunacak.  

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN