TÜBİTAK-2209 Programında Üniversitemizden Önemli Başarı

29.03.2024
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencilerini Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği 2023 yılı ikinci dönem sonuçları açıklandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2023/2 dönemi kapsamında Üniversitemiz yaptığı 75 proje başvurusuna karşılık 52 projeye destek aldı. Başvurduğu projelerin %69’u desteklenen Üniversitemiz büyük bir başarıya da imza attı.

“2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak 4 proje başvurusu yapılmış olup 4’ü destek almaya hak kazanarak %100 oranında bir başarı elde etti.

Öğrencilerimiz ve danışman akademisyenlerimizi elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Öğrencilerimizin lisans döneminde proje çalışmaları içerisinde yer almaları ve bu projeleriyle TÜBİTAK’tan destek almaları bizler için gurur verici. Öğrenci odaklı bir Araştırma Üniversitesi olma yolunda emin ve hızlı adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere kendilerini proje hazırlama süreçlerinde destekleyen ve danışmanlık yapan öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 yılı 2. dönem sonuçlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

TÜBİTAK 2209-B Üniversite Öğrencilerini Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği 2023 yılı 2. dönem sonuçlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.