Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Uluslararası Öğrenciler ile İftarda Bir Araya Geldi

27.03.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 28 farklı ülkeden gelen ve Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler ile 27 Mart 2024 tarihinde Merkez Yemekhanede düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen iftar programına; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran ile Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Afganistan ve İran gibi Türkiye’ye eğitim amacıyla gelen 28 farklı ülkeden uluslararası öğrenciler yer aldı.

Üniversitemizde öğrenimine devam eden 616 yabancı uyruklu öğrencimiz olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, çeşitli ülkelerden gelerek Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin Üniversitemize değer kattıklarını ve kültürel olarak üniversitemizi zenginleştirdiklerini ifade etti. Kendisinin de bir dönem Almanya’da okuduğunu söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, “Ramazanda ailenizden uzakta, buradasınız. Yabancı bir ülkede yaşamanın sıkıntılarını ben de yaşadım, o yüzden sizleri anlayabiliyorum. Sizler bizlere emanetsiniz. Her geçen yıl Üniversitemizdeki uluslararası öğrenci sayısının artmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Biz, sizleri Türkiye’nin gönül elçileri olarak görüyoruz. Burada gördüğünüz eğitimi, güzellikleri ve misafirperverliği ülkelerinize döndüğünüzde katbekat artırarak çoğaltın.” dedi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN