Tarımı yok sayarak turizmin tek kalkınma modeli olarak görülmesinin, doğaya, çevreye, sosyal yaşama ve doğrudan turizme zarar vereceğine, dolayısıyla Eko-turizmi çıkmaza sokacağına değinen Gürsel Tonbul yaptığı sunumda, bu çıkmazın önce çevreye, sonra sosyal yaşama ve sonunda turizm ekonomisine zarar vereceğine ve böylece ekonomik yarar göstergelerinin hızla aşağıya doğru inişe geçeceğine vurgu yaptı.
Toprağın ekilmesinin, çiftçinin, komşularının ve toplumun ihtiyaçlarını karşıladığını ve insanların yaşamak için ihtiyaçları olan gıdaya ulaşmaları konusunda yoksunluktan, bağımlılıktan koruyacağını belirten Tonbul, “Hakiki bir yemek kültürü; bir yerde yaşayan insanlarla, onları besleyen coğrafyanın toprağı, suyu, tohumu ve havası arasındaki bağdır. Bu kültürün bir parçası olmak için bir çiftlikte yaşamanız şart değildir. Bu çiftliklerin var olduklarını bilmeniz, çiftçilerin yaptıkları işlerin bir kısmını anlamanız ve kendinizi onların yerine koymanız yeterlidir.” dedi.
Davutlar MYO Öğrencileri, Değirmen Çiftlik’e Teknik Gezi Düzenledi
Davutlar MYO Müdürü Prof. Dr. Pınar Altıok Gürel, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ahu Sezgin ve Aşçılık Programı ve İkram Hizmetleri Programı 2. sınıf öğrencileri, 29 Şubat 2024 tarihinde Değirmen Çiftlik / Zeytinyağı Müzesi OLEATRIUM’u ziyaret etti.
Müzeyi ziyareti sırasında Değirmen Çiftlik sahibi ve kurucusu Gürsel Tonbul tarafından öğrencilere, binlerce yıl öncesinden günümüze zeytinyağının kadim geçmişi anlatılarak olgun dönem hasadı zeytinlerinden üretilmiş, serbest yağ asit değeri naturel sızma zeytinyağı standardına uygun Andız zeytinyağı ikramı yapıldı. Değirmen Çiftliğini de gezen öğrenciler, organik tarım ve hayvancılık hakkında da bilgi aldı.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Senatosu’ndan İsrail’e Kınama
Üniversitemizde Koordinasyon Kurulu İletişim Temsilcileri Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
Üniversitemizde YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Süreci Kapsamında Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi
Rektörümüz, İzmir Demokrasi Üniversitesi 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı
Köşk MYO’da “Dünya Gıda Günü” Etkinliği Gerçekleştirildi
Öğretim Üyelerimiz, TÜBİTAK Proje Çalışmalarını Sürdürüyor
Öğretim Üyelerimiz, Sırbistan’da Uluslararası Bilimsel Konferansa Katıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu