Ziraat Fakültesinde, Prof. Dr. Hüseyin Başal Proje Ödülleri Değerlendirme ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

29.03.2024
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde “Pamuk Tarımında Güncel Yaklaşımlar” konulu Prof. Dr. Hüseyin Başal Proje Ödülleri Değerlendirme ve Ödül Töreni, 21 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Törende, 38 adet proje başvurusundan toplamda 10 proje ödüle layık görülürken, üçüncülük ödülü “Veri ile Yeşeren Tarım: Geçmişten Geleceğe Çevresel Değişkenlerin Rolü” konusu ile Hasan Parlak, ikincilik ödülü “Pamuk Seyreltme ve Ara Çapa İşlemede Yeni Makine Tasarımı” konusu ile Uğurcan Sabahoğlu ve birincilik ödülü ise “Bemisia tabaci Kontrolünde Metarhizium anisopliae'nin Rolü: Pamuk Tarımında Yeni Bir Yaklaşım” konusu ile Yunus Emre Karaduman’a verilmesi uygun bulundu.

Prof. Dr. Hüseyin Başal, lisansüstü ve doktora sonrası Amerika Birleşik Devletlerinde akademik çalışmalarda bulunduktan sonra 1999 ile 2021 yılları arasında Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalıştı ve pamuk çalışmalarında ulusal/uluslararası alanda önemli katkılar sundu.

Etkinlik, öğrencilere teşekkür belgeleri ve ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.