Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz ve Aydın Ticaret Odası Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

04.03.2024
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile Aydın Ticaret Odası arasında 4 Mart 2024 tarihinde iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken tarafından imzalandı. 

Aydın Ticaret Odası iştiraki olan AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Ltd. Şti iş birliği ile gerçekleştirilecek olan eğitim, sınav ve belgelendirme faaliyetlerine ilişkin esaslar ile yükümlülükleri içeren protokol kapsamında; gıda sektöründe faaliyet gösteren AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Operatörü alanında yapılacak sınav ve belgelendirme süreçlerinde, Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulunun ekmek üretimi yaptığı fırın alanının eksik olan ekipmanlarının tamamlanarak, meslek yüksekokulunun Gıda İşleme Bölümü dersleri dışındaki zamanlarda AYMES’e sınav alanı olarak tahsis edilmesi, ilgili bölüm akademisyenlerinin kendi istekleri doğrultusunda değerlendirici, iç doğrulayıcı, karar verici, eğitmen, komite ve komisyon üyesi olarak görev almaları sağlanacak.

Protokol ile birlikte; AYMES’in sektörel olarak yapacağı seminer ve eğitimlerde; Üniversitemizde ve meslek yüksekokullarda görev yapan akademisyenlerin uzman desteğine başvurulacak. Bu kapsamda; Çine Meslek Yüksekokuluna Gıda İşleme Bölümü derslerini uygulamalı olarak yapabilecekleri bir ortam sağlanarak, sektörün beklentilerine uygun donanımlı ve belgeli bireyler yetiştirilebilecek. Sağlanan istihdam ile aynı zamanda sektörde belgesiz olarak çalışan kişilerde belgeli iş gücü haline getirilecek.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Üniversitemizin, Aydın için yenilikçi çözümler ürettiğini ve toplumsal kalkınmaya katkı sağladığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversitemiz ve Aydın Ticaret Odası arasında imzalanan protokol ile, sanayi iş birliğini güçlendirmek için önemli bir adım atıyoruz. Bu iş birliği, öğrencilerimize gerçek dünya deneyimleri sunacak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi destekleyecek ve yerel ekonomiye katkı sağlayacaktır. İş birliğinin her iki taraf için de faydalı olmasını temenni ediyorum. Tüm bu amaçlar doğrultusunda, eğitimdeki kararlılığımızı ve öğrencilerimize olan sorumluluğumuzu sürdürecek iş birliği projelerinde yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN