Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

HABER ARŞİVİ ( 2024 - Temmuz )
Toplam : 45 Haber

Rektörümüz, İSGB’de Gönüllü Olarak Çalışmalarını Yürüten Personel ile Bir Araya Geldi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemiz iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerini, asli görevlerinin dışında İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimi’nde (İSGB) gönüllü İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli olarak çalışmalarını yürüten personel ile bir araya geldi.

31.07.2024

Rektörümüz, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nü Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 30 Temmuz 2024 tarihinde Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

30.07.2024

Rektörümüz, ADÜSEM’i Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 30 Temmuz 2024 tarihinde ADÜ Park Öğrenci ve Yaşam Merkezi içinde yer alan yeni binasında hizmet vermeye başlayan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’ni (ADÜSEM) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

30.07.2024

Sultanhisar MYO Seracılık Programı Öğrencileri, Öğrenirken Üretiyor
Üniversitemiz Sultanhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü’nde yer alan Seracılık Programı, 30 öğrenci kontenjanıyla 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayacak.

29.07.2024

Öğretim Üyelerimizin Çevirilerine Katkı Sunduğu Kitaplar Yayımlandı
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Biyometri ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Cemal ve Doç. Dr. Onur Yılmaz’ın çevirisine katkı sağladığı “Kantitatif Genetik” ve “Çiftlik Hayvanlarının Genetik Islahı” isimli kitaplar, Nobel yayınevi tarafından yayımlandı.

29.07.2024

Fen Bilimleri Enstitüsünde Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünde Prof. Dr. Ethem Aktürk, müdürlük görevini Prof. Dr. Mustafa Sürmen’den devraldı.

29.07.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erkan Salan, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Katıldı
Aydın Valiliği İl Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı 3. Dönem Toplantısı, 25 Temmuz 2024 tarihinde Aydın Valisi Yakup Canbolat başkanlığında, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

26.07.2024

ADÜ ve PAÜ İş Birliği ile Üniversitemiz Hastanesinin İklimlendirme Sistemleri Daha Güçlü
Üniversitemiz Hastanesi, Pamukkale Üniversitesinden (PAÜ) devralınan chiller cihazları ile ana bina soğutma sistemlerine, yedekleme ve güçlendirme yapmaya hazırlanıyor. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan öncülüğünde gerçekleştirilen iş birliği ile, Üniversitemiz Hastanesinin altyapısının güçlendirilerek, hasta konforunun sağlanması ve sistemlerin güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

25.07.2024

Lisans Öğrencimize, TÜBİTAK STAR Lisans Bursiyerliği Kapsamında Destek
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi 4. sınıf lisans öğrencisi Betül Ercan, TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında STAR Lisans bursiyeri olmaya hak kazandı.

25.07.2024

Genel Sekreterimiz, İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyon Toplantısı’na Katıldı
Efeler Kaymakamlığı başkanlığında gerçekleşen "İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu" Toplantısı, 24 Temmuz 2024 tarihinde Efeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

24.07.2024

Rektörümüz, AFAD İl Müdürlüğünü Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 23 Temmuz 2024 tarihinde Aydın İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Yalçın Mumcu’yu makamında ziyaret etti.

23.07.2024

Öğretim Üyemizin Katkı Sunduğu Proje, TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Büşra Kibar Kurt'un yer aldığı ekip tarafından hazırlanan, yürütücülüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Osman Bulut'un yaptığı, "Kritik Kemik Defektlerinde Uygulanacak Mezenkimal Kök Hücre İçerikli Kitosan Bazlı Biyomateryal Geliştirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

22.07.2024

Fen Bilimleri Enstitüsü, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yaptığı Çalışmalar Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundu
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sürmen görevde bulundukları bir sene süre zarfında enstitü bünyesinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

22.07.2024

Öğretim Üyemizin Makalesi, En Çok Atıf Alanların İçinde Yer Aldı
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Biyometri ve Genetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Yılmaz tarafından Journal of Animal Breeding and Genetics isimli dergide yayımlanan “GenomeR08;Wide Association Studies Of Preweaning Growth and In Vivo Carcass Composition Traits In Esme Sheep” isimli makale en çok atıf alan 10 içinde yer aldı.

22.07.2024

Öğretim Üyemizin Yurt Dışı Araştırma Çalışması, Desteklenmeye Hak Kazandı
Üniversitemiz Söke İşletme Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eren Alper Yılmaz, Almanya’nın ileri gelen ve köklü kuruluşlarından olan “Konrad Adenauer Stiftung” tarafından desteklenerek araştırma yapmaya hak kazandı.

22.07.2024

Rektörümüz, Hafta Sonunda Yanan Ormanlık Alanda İncelemelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aytepe mevkiinde başlayan ve kampüs alanı, Üniversitemiz Sosyal Tesisleri’nin de içinde bulunduğu bölüm ve Jandarma Sosyal Tesislerinin de etkilendiği alanda incelemelerde bulundu.

22.07.2024

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i, 19 Temmuz 2024 tarihinde makamında ziyaret etti.

19.07.2024

Öğretim Üyemizin Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Ersan’ın araştırmacı olarak yer aldığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden Prof. Dr. Erol Vatansever ve Doç. Dr. Zeynep Demir Vatansever iş birliğinde hazırlanan “Van der waals İstifleme Mühendisliği ile İki Tabakalı Yapıların Elektronik ve Manyetik Özelliklerinin Kontrol Edilmesi” başlıklı TÜBİTAK-1001 projesi, 2024 yılı 1. dönem için desteklenmeye hak kazandı.

18.07.2024

"Söke İşletme Fakültesi Dergisi (SİFD)", Yayın Hayatına Başladı
Üniversitemiz bünyesinde kurulan "Söke İşletme Fakültesi Dergisi (SİFD)", yayın hayatına başladı.

18.07.2024

Öğretim Üyemizin Ortak Olduğu AB Projesi Gerçekleşti
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Salim Kaya'nın "Youth Center of Epirus" ile ortak olduğu Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Cooperation for Improved Refugee Integration" adlı Erasmus+ projesi Yunanistan'ın Yanya şehrinde gerçekleştirildi.

17.07.2024

Akademisyenimizin Projesine, TÜBİTAK’tan Destek
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak görev yapan Doç. Dr. Bakiye Göker Bağca'nın yürütücüsü olduğu, Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Cumhur Gündüz ve Prof. Dr. Çığır Biray Avcı'nın, Harran Üniversitesinden Arş. Gör. Dr. Neslihan Pınar Özateş'in ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Arş. Gör. Dr. Aycan Aşık'ın yer aldığı proje, TÜBİTAK 1001 kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

17.07.2024

“IMPACT ACADEMY” adlı AB Projesinin İlk Toplantısı Dijital Olarak Gerçekleştirildi
Proje koordinatörlüğünü Fransa Dan Aix-Marseille Üniversitesinin üstlendiği, Türkiye’den, Üniversitemizin paydaşı olduğu IMPACT ACADEMY adlı projede, Belçika, İtalya ve İspanya'dan üç gençlik derneği ile Makedonya’dan Menadzment Üniversitesi paydaş olarak yer aldı.

17.07.2024

Üniversitemiz Arama ve Kurtarma Ekibi (ADUSAR), Arama Faaliyetlerine Katıldı
Üniversitemiz Arama ve Kurtarma Ekibi (ADUSAR), 14 Temmuz 2024 tarihinde Bağarası Güzeltepe bölgesinde kaybolan engelli vatandaşın bulunmasına yönelik Kisir, Sayrakçı, Pamukçular ve Nalbantlar köylerinde yapılan arama ve kurtarma faaliyetine katıldı.

17.07.2024

Milli Atletlerimiz, Paris 2024: Olimpiyat Oyunları’nda Mücadele Edecek
27 Temmuz’da başlayacak olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi ve Üniversitemizi temsil edecek Milli Atletlerimiz belli oldu.

17.07.2024

Rektörümüz, 15 Temmuz Programına Katıldı
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Valiliği tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinliğine katıldı.

16.07.2024

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Tarafından Düzenlenen “15 Temmuz: Milletin Zaferi” Adlı Panelde Temsil Edildi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 8.yıl dönümünde 15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili gerçeklerin anlatılmasını teminen “15 Temmuz: Milletin Zaferi” başlıklı panel düzenlendi.

16.07.2024

Üniversitemizde, “2. Kuva-i Milliye Direnişi: 15 Temmuz” Adlı Konferans Düzenlendi
Üniversitemiz tarafından hain darbe girişiminin 8. Yılı kapsamında düzenlenen ve Araştırmacı-Yazar Servet Hocaoğulları’nın konuşmacı olarak yer aldığı “2. Kuva-i Milliye Direnişi: 15 Temmuz” adlı konferans, 16 Temmuz 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

16.07.2024

Rektörümüz, Aydın Valisi Yakup Canbolat ile Üniversitemiz Spor Tesisleri’nde İncelemelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ile birlikte Üniversitemiz ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis edilen Yüzme Havuzu ve Açık Spor Tesisleri’nde 16 Temmuz 2024 tarihinde incelemelerde bulundu.

16.07.2024

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti
Aydın Valisi Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i, 16 Temmuz 2024 tarihinde makamında ziyaret etti.

16.07.2024

15 Temmuz Programında Şehitlerimizi Dualarla Andık
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, hain darbe girişiminin engellenmesinin 8. yılında Aydın Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenlerine katıldı.

15.07.2024

15. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Başladı
Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin düzenlediği 15.Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi’nin açılış töreni, 12 Temmuz 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

12.07.2024

Rektörümüz, Gazze’ye Yardım Amacıyla Aydın’da Açılan 'Hayır Çarşısı'na Katıldı
Soykırımcı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Filistinli için 12 Temmuz 2024 tarihinde KADEM Aydın İl Temsilciliği tarafından Aydın'da 'Hayır Çarşısı' açıldı.

12.07.2024

ADÜ, Uluslararası Derecelendirme Sistemlerinde THE’dan Sonra QS’de de Başarısıyla Gururlandırdı
Üniversitemiz, uluslararası sıralamalarda önemli bir başarı elde ederek ilk kez girdiği 2025 QS Avrupa Üniversite Sıralaması'nda Avrupa’daki tüm üniversiteler arasında aldığı sıralamalarla büyük gurur yaşattı.

11.07.2024

Rektörümüz, ADÜSEM ve ADÜ TTO’da İncelemelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 11 Temmuz 2024 tarihinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADÜSEM) ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde (ADÜ TTO) incelemelerde bulundu.

11.07.2024

Rektörümüz, Üniversitemiz Hastanesi Başhekimliğini Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 11 Temmuz 2024 tarihinde Üniversitemiz Hastanesi Başhekimliğini ziyaret etti.

11.07.2024

Rektörümüz, Üniversitemiz Merkez Kampüste Birtakım İncelemelerde Bulundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 11 Temmuz 2024 tarihinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol ile birlikte Üniversitemiz Merkez Kampüste incelemelerde bulundu.

11.07.2024

Rektörümüz, Üniversitelerarası Kurul Toplantısına Katıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen 259. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı 9 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

10.07.2024

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde, Eko-matematik II Projesi Etkinlikleri Gerçekleştirildi
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları altında 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2023 yılı çağrısı kapsamında desteklenen “Ortaokul Öğrencileri için Eko-matematik-II” projesi 24-29 Haziran 2024 tarihlerinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

09.07.2024

Rektörümüz, Tralleis Antik Kenti Kazı Çalışmaları’nın İlk Resmi Açılışını Aydın Protokolü ile Birlikte Gerçekleştirdi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 8 Temmuz 2024 tarihinde Tralleis Antik Kenti Kazı Çalışmaları’nın açılışını Aydın Protokolü ile birlikte gerçekleştirdi

08.07.2024

Rektörümüz, Çine MYO’da “Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Operatörü Uygulama Sınav Alanı” Açılışını Gerçekleştirdi
Üniversitemiz Çine Meslek Yüksekokulu (MYO) ve AYTO AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen “Fırın ve Unlu Mamuller Üretim Operatörü Uygulama Sınavı Alanı” 8 Temmuz 2024 tarihinde Süleyman Pekgüzel Kampüsü’nde açıldı.

08.07.2024

Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Önemli Bir Adım Daha Atıldı
Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu İşletmede Mesleki Eğitim Modeli (3+1) Protokol Töreni, 5 Temmuz 2024 tarihinde Rektörlük Binası Senato Salonu’nda gerçekleşti.

05.07.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erkan Salan, Atça Meslek Yüksekokulunu Ziyaret Etti
Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, 3 Temmuz 2024 tarihinde Atça Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

03.07.2024

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erkan Salan, Köşk Meslek Yüksekokulunu Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, 3 Temmuz 2024 tarihinde Köşk Meslek Yüksekokuluna ziyarette bulundu.

03.07.2024

Rektörümüz, Aydın Milletvekilleri ve Aydın Ticaretine Yön Veren İsimlerle Birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı Makamında Ziyaret Etti
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Milletvekilleri ve Aydın ticaretine yön veren isimlerle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı makamında ziyaret etti.

03.07.2024

Öğretim Üyemiz, AI Hackathon'da Görev Aldı
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Fatih Soygazi, Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi ev sahipliğinde 29-30 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen AI Hackathon'da (Yapay Zeka ile İlgili Yazılım Geliştirme Yarışması) Mentor olarak görev aldı.

02.07.2024
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN