Öğretim Üyemizin Ortak Olduğu AB Projesi Gerçekleşti

17.07.2024
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Salim Kaya'nın "Youth Center of Epirus" ile ortak olduğu Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Cooperation for Improved Refugee Integration" adlı Erasmus+ projesi Yunanistan'ın Yanya şehrinde gerçekleştirildi.

Projede, göçmenlerin topluma entegrasyon süreçlerinin hızlandırılmasında kullanılabilecek güncel yaklaşımlara yönelik bilgi paylaşımı yapılarak, 12 farklı ülkeden gelen uzman katılımcılarla evrensel bakış açısının kazandırılması sağlanıp uluslararası iş birlikleri üzerinde duruldu. Türkiye'deki göçmen hareketliliği ve entegrasyonu konularındaki güncel durumların multidisipliner açıdan analiz edilmesi ve sunulmasında Prof. Dr. Serdal Öğüt, Doç. Dr. Mümin Polat, Dr. Öğr. Üyesi Salim Kaya ve Öğr. Gör. Dr. Şinasi Yaylagül projeye katılarak katkı sağladı.