Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde, Eko-matematik II Projesi Etkinlikleri Gerçekleştirildi

09.07.2024
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları altında 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları 2023 yılı çağrısı kapsamında desteklenen “Ortaokul Öğrencileri için Eko-matematik-II” projesi 24-29 Haziran 2024 tarihlerinde Üniversitemiz Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Özen Ünal’ın yürütücülüğündeki proje kapsamında, Aydın’ın çeşitli ilçelerine bağlı ortaokullardan taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan 30 öğrenciye yönelik, çevre farkındalığı geliştirme ve çevre sorunlarına matematik aracılığıyla çözüm arama konularında ders ve atölye çalışmalarını içeren, altı gün süren bilim okulu etkinliği gerçekleştirildi. Proje ekibinde; Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ersen Yazıcı, Doç. Dr. Emrah Hiğde, Dr. Öğr. Üyesi Serhan Ulusan, Dr. Öğr. Üyesi Hediye Can, Dr. Öğr. Üyesi Nurtaç Üstündağ Kocakuşak ve Arş. Gör. İrem Coşkun yer aldı.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Deniz Özen Ünal, katkıları için başta TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı ve Üniversitemiz Rektörlüğüne, Üniversitemiz Genel Sekreterliğine, Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve katkıda bulunan tüm öğretim üyelerine, Mühendislik Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesinden destek veren öğretim üyelerine, Üniversitemizin ADUZEM, TÖMER ve Konukevi personellerine, Dokuz Eylül Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesinden katkı sunan öğretim üyelerine destekleri için teşekkürlerini iletti.

Proje kapsamında düzenlenen alan gezisi ve kültür gezisindeki kurumsal iş birlikleri ve desteklerinden ötürü Kuşadası Belediyesi’ne, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ve Söke Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Efes Deneyim Müzesi yönetimine; projenin duyurulması, yürütülmesi ve yaygınlaştırılması sürecindeki tüm katkıları için teşekkürlerini sundu.

Proje ile ilgili detaylı bilgiye önümüzdeki günlerde bu adresten https://proje.adu.edu.tr/ekomatkamp/ ulaşabilirsiniz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN