Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Aydın Milletvekilleri ve Aydın Ticaretine Yön Veren İsimlerle Birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı Makamında Ziyaret Etti

03.07.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Milletvekilleri ve Aydın ticaretine yön veren isimlerle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı makamında ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakanlık makamında 3 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Meclis Başkanı Coşkun Cerit, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar, Meclis Başkanı Veysel Kara, Söke OSB Bölge Müdürü Erkin Çoban hazır bulundu.

Hibe sözü alınan ‘Teknokent İnşaat Projesi’nin görüşüldüğü ziyarette, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Üniversitemizde yapılan ve yapılması planlanan projeler ile ADÜ Teknokent A.Ş. bünyesinde devam eden üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları hakkında Bakan Mehmet Fatih Kacır ve Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’a bilgiler verdi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri ile iş birliği çalışmalarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, devam eden süreç boyunca üniversite-sanayi iş  birliği konusunda çok daha verimli sonuçlar elde edileceğini ifade etti.

Üniversitemizin yaptığı bilimsel çalışmaları ve aldığı başarıları memnuniyetle takip ettiklerini belirten Bakan Kacır, Üniversitemizde Teknokent bünyesinde gerçekleşen ve planlanan projeler konusunda beklentilerinin büyük olduğunu söyleyerek, hibe konusunda da destek olunacağını ifade etti.

Verimli bir görüşme gerçekleştiğini belirten  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent; başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır olmak üzere; AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’a, AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen’e, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Meclis Başkanı Coşkun Cerit, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen, Meclis Başkanı Ahmet Bahri Erdel, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sakalar, Meclis Başkanı Veysel Kara, Söke OSB Bölge Müdürü Erkin Çoban‘a destekleri için teşekkür etti. 

Ziyaret karşılıklı iyi dileklerin iletilmesinin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN