Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

15. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Başladı

12.07.2024
Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin düzenlediği 15.Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi’nin açılış töreni, 12 Temmuz 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Kongreye, Kongre Yönetim Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cavit Kum, IKSAD Koordinatörü Doç. Dr. Seyithan Seydoşoğlu, Çine MYO Müdürü Doç. Dr. Hasan Erdoğan, Buharkent MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Çınar, SKS Daire Başkanı Osman Bağış, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Yapacağımız her çalışma, geleceğimiz için attığımız çok önemli bir adım olacak 

Üniversitemiz tanıtım videosunun izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, “Kongremizin yeni iş birlikleri oluşmasında katkı sağlaması, genç arkadaşlarımızın akademik hayatında yol gösterici olması temennisi içindeyim.” dedi ve başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sonuç odaklı multidisipliner çalışmalar yapmak önem kazandı

Kongrenin; tarım, çevre ve sağlık konularını bir bütün içerisinde değerlendirerek, yapılan güncel araştırmaları tartışarak yeni disiplinler arası çalışmaların ortaya çıkmasında ülkemize ve yaşadığımız dünyaya önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Sürmen, “Gelişen ekonomilerde hızlı ekonomik büyüme ve endüstrileşmenin sonuçlarından birisi, çevre şartlarının ve sağlık kalitesinin bozulmasıdır. Sağlık kalitesinin belirleyicileri konusu, son yıllarda teorik ve deneysel çalışmalarda yoğun bir şekilde tartışılmaktadır. Yaşadığımız dünyayı ve şartları değiştirmek elimizde. Bu kongrede bunu konuşup şartların değiştirilmesi adına disiplinler arası bir sinerjiyle bu sorunlara çözüm arayacağız, yaptığımız iş çok kıymetli. Bugünü anlamlandırarak yapacağımız her çalışma, geleceğimiz için attığımız çok önemli bir adım olacak.” dedi.

Aydın’ın bereketli toprakları ile Üniversitemizin üretme gücünü birleştireceğiz

Aydın, verimli tarım alanları ve zengin doğal kaynaklarıyla ülkemizin en değerli bölgelerinden olduğuna değinen Prof. Dr. Mustafa Sürmen, “Bu toprakların sunduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek hem bölge halkının refahını artırmak hem de ülkemizin tarımsal üretimine katkıda bulunmak açısından büyük bir fırsattır. Üniversitemiz, bilimsel araştırmalar ve yenilikçi projelerle tarım ve hayvancılık sektörüne öncülük etmektedir. Akademik bilgi birikimimiz ve araştırma altyapımız, bu bereketli topraklarla birleştiğinde, sürdürülebilir ve verimli üretim süreçleri geliştirmek mümkün olacaktır.” dedi.

Birçok farklı bilim dalından ve ülkeden katılımcıyla 12-14 Temmuz tarihleri arasında 2 salonda, 18 çevrim içi ve 2 yüz yüze olmak üzere toplam 20 oturum olarak gerçekleşecek kongrenin oturumları başladı.

Kongrede ayrıca 80 ulusal, 90 uluslararası olmak üzere toplam 170 bildiri sunulacak.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN