Kongreye, Kongre Yönetim Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Cavit Kum, IKSAD Koordinatörü Doç. Dr. Seyithan Seydoşoğlu, Çine MYO Müdürü Doç. Dr. Hasan Erdoğan, Buharkent MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kaya, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Çınar, SKS Daire Başkanı Osman Bağış, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.
Yapacağımız her çalışma, geleceğimiz için attığımız çok önemli bir adım olacak
Üniversitemiz tanıtım videosunun izlenmesinin ardından açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Sürmen, “Kongremizin yeni iş birlikleri oluşmasında katkı sağlaması, genç arkadaşlarımızın akademik hayatında yol gösterici olması temennisi içindeyim.” dedi ve başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent olmak üzere kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Sonuç odaklı multidisipliner çalışmalar yapmak önem kazandı
Kongrenin; tarım, çevre ve sağlık konularını bir bütün içerisinde değerlendirerek, yapılan güncel araştırmaları tartışarak yeni disiplinler arası çalışmaların ortaya çıkmasında ülkemize ve yaşadığımız dünyaya önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Sürmen, “Gelişen ekonomilerde hızlı ekonomik büyüme ve endüstrileşmenin sonuçlarından birisi, çevre şartlarının ve sağlık kalitesinin bozulmasıdır. Sağlık kalitesinin belirleyicileri konusu, son yıllarda teorik ve deneysel çalışmalarda yoğun bir şekilde tartışılmaktadır. Yaşadığımız dünyayı ve şartları değiştirmek elimizde. Bu kongrede bunu konuşup şartların değiştirilmesi adına disiplinler arası bir sinerjiyle bu sorunlara çözüm arayacağız, yaptığımız iş çok kıymetli. Bugünü anlamlandırarak yapacağımız her çalışma, geleceğimiz için attığımız çok önemli bir adım olacak.” dedi.
Aydın’ın bereketli toprakları ile Üniversitemizin üretme gücünü birleştireceğiz
Aydın, verimli tarım alanları ve zengin doğal kaynaklarıyla ülkemizin en değerli bölgelerinden olduğuna değinen Prof. Dr. Mustafa Sürmen, “Bu toprakların sunduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek hem bölge halkının refahını artırmak hem de ülkemizin tarımsal üretimine katkıda bulunmak açısından büyük bir fırsattır. Üniversitemiz, bilimsel araştırmalar ve yenilikçi projelerle tarım ve hayvancılık sektörüne öncülük etmektedir. Akademik bilgi birikimimiz ve araştırma altyapımız, bu bereketli topraklarla birleştiğinde, sürdürülebilir ve verimli üretim süreçleri geliştirmek mümkün olacaktır.” dedi.
Birçok farklı bilim dalından ve ülkeden katılımcıyla 12-14 Temmuz tarihleri arasında 2 salonda, 18 çevrim içi ve 2 yüz yüze olmak üzere toplam 20 oturum olarak gerçekleşecek kongrenin oturumları başladı.
Kongrede ayrıca 80 ulusal, 90 uluslararası olmak üzere toplam 170 bildiri sunulacak.
Öğretim Üyemiz, Birincilik Ödülüne Layık Görüldü
Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kapsamında Etkinlik Düzenlendi
Öğrencilerimiz, Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Lig B Grubu Müsabakalarına Katıldı
Üniversitemiz Mediko Sosyal Merkezi'nde Aile Hekimliği Hizmet Vermeye Başladı
Öğretim Üyemiz, “Bridging Borders (Sınırları Aşmak)” Adlı Erasmus + Projesine Katıldı
Üniversitemizde "Farklı Boyutları ile Şiddet Konuşuyoruz" Paneli Düzenlendi
Öğrencilerimiz Kültürel Gezi Düzenledi
Sultanhisar MYO’da “Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” Kapsamda Etkinlik Düzenlendi
Üniversitemizde, Psikolojik Sermaye Adlı Konferans Düzenlendi
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu