Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Tarafından Düzenlenen “15 Temmuz: Milletin Zaferi” Adlı Panelde Temsil Edildi

16.07.2024
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 8.yıl dönümünde 15 Temmuz hain darbe girişimi ve FETÖ ile ilgili gerçeklerin anlatılmasını teminen “15 Temmuz: Milletin Zaferi” başlıklı panel düzenlendi.

İletişim Başkanlığı Merkez Teşkilatı Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, '15 Temmuz'un hem geçmiş hem bugün hem de gelecekle ilgili kurucu bir mesele, büyük bir olay ve dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Altun, "8 sene önce darbe girişimine karşı konuşmamın başında saydığım motivasyonlarla millet olarak direndik. Şanlı bir zafer ortaya koyduk. Bugün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.' dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "15 Temmuz'da hatırlamamız ve sonraki nesillere aktarmamız gereken en önemli ödevlerimizden birisi de milli egemenliğe olan bağlılığımız, milli iradeye olan saygımızdır. Bu bağlılığı ve saygıyı, sonraki nesillere büyük bir milli birikim olarak aktarmak vazifemizdir." dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem'in Üniversitemizi temsilen katıldığı program ile FETÖ’nün gerçek yüzü ve uluslararası güvenliği tehdidi, propaganda ağı ve oluşturmaya çalıştığı algı, örgütün yarattığı dezenformasyonla mücadele edilmesinin gerekliliği ve Türkiye’nin haklarının uluslararası hukukun üstünlüğü ile güvence altına alınmasının önemi gibi hususların küresel kamuoyuna anlatılması hedefleniyor. Ayrıca bölgesinde demokratik geleneğin en önemli temsilcisi olan Türkiye’nin bu küresel terör örgütüne karşı verdiği kararlı mücadeleye uluslararası toplumun dikkatinin çekilmesi ve böylece uluslararası desteğin sağlanması da amaçlanıyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN