Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“IMPACT ACADEMY” adlı AB Projesinin İlk Toplantısı Dijital Olarak Gerçekleştirildi

17.07.2024
Proje koordinatörlüğünü Fransa Dan Aix-Marseille Üniversitesinin üstlendiği, Türkiye’den, Üniversitemizin paydaşı olduğu IMPACT ACADEMY adlı projede, Belçika, İtalya ve İspanya'dan üç gençlik derneği ile Makedonya’dan Menadzment Üniversitesi paydaş olarak yer aldı.

Proje kapsamında, yükseköğretimde genç girişimcilerden oluşan bir nesil yaratılması, girişimcilik eğitiminde araştırmayı, denemeyi bütünleştiren bir sosyal etki, çevre koruma ve sürdürülebilirlik kültürü oluşturmanın hedeflediğini bildiren Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz, özellikle üretim odaklı insan faaliyetleri nedeniyle dünyanın sınırlı kaynaklarının hızla tükendiğini, çevreye ve yaşam döngüsüne çok ciddi zarar verildiğini belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, bu nedenle artık Avrupa’da ve birçok ülkede öngörülen, ürün veya hizmet üretim amaçlı yapılacak tüm girişimcilik faaliyetleri öncesi ve daha sonraki süreçlerde belirli periyotlarla süreklilik arz edecek şekilde, bazı metotların bilinmesi ve bunlara göre raporlama işlemlerinin önemli olduğunu bildirdi.

Üniversitemizin paydaş olduğu, IMPACT ACADEMY adlı AB projesi; Etki Raporlama ve Yatırım Standartları, Sosyal Raporlama Standardı, Avrupa Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları, Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi, İnsan Hakları Etki Değerlendirmesi, Stratejik Etki Değerlendirmesi vb. gibi daha birçok metot ve bunların raporlanmaları konularında bilgileri içerecek.

Projenin ilk ulus ötesi toplantısı, 2024 yılı Kasım ayında Brüksel’de gerçekleştirilecek.

Öğretim üyemiz ve ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN