Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Gazze’ye Yardım Amacıyla Aydın’da Açılan 'Hayır Çarşısı'na Katıldı

12.07.2024
Soykırımcı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden binlerce Filistinli için 12 Temmuz 2024 tarihinde KADEM Aydın İl Temsilciliği tarafından Aydın'da 'Hayır Çarşısı' açıldı.

KADEM Aydın İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen açılışa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol ile Aydın Müftüsü Hasan Güneş, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kayır, Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve KADEM Aydın İl Temsilcisi Öğr. Gör. Dilek Akıcı, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Güneş'in duasıyla başlayan hayır çarşısı açılışı, kurdele kesimi sonrası faaliyete başladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, uluslararası toplumun Filistin ve Gazze konusunda sınıfta kaldığını belirterek, bu süreçte en yüksek sesin yine Türkiye’den çıktığını ifade etti. Prof. Dr. Bülent Kent, “KADEM’e bu konudaki duyarlılığı için teşekkür ediyoruz. Dualarımız ve kalbimiz Filistin’deki kardeşlerimizle.” dedi.

Gazze'de zulüm yaşayan insanlara bir nebze olsun yardım etmek için hayır çarşısı açtıklarını belirten Öğr. Gör. Dilek Akıcı, satıştan elde edilen gelirlerin önce genel merkeze daha sonra Kızılay üzerinden Gazze'ye ulaştırılacağını söyledi.

Akıcı, "KADEM temsilciliğimizde kursiyer kadınlarımızın yaptığı el emeği ürünler satışa çıkarılıyor. El sanatları, aşçılık kursları alan kadınlarımızın ürünleri var. Burada gerçekleştirilen satışları önce genel merkezimize daha sonra Kızılay üzerinden Gazze'ye ulaştıracağız.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN