Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, 15 Temmuz Programına Katıldı

16.07.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Valiliği tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma etkinliğine katıldı.

Etkinliğe; Aydın Valisi Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda; Vali Yakup Canbolat yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine değindi. Devletin içine sızmaya çalışan örgütün 15 Temmuz’da bozguna uğradığını dile getiren Vali Canbolat, “Demokratik düzenimizi hedef alarak, ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin demokrasi zaferine dönüşmesinin 8. yıl dönümünde milletin iradesini ezdirmeyen kahraman Türk halkımızın göstermiş olduğu azmin gururunu bir kez daha yaşıyoruz. 15 Temmuz gecesi Türkiye'de milli iradeye karşı gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sırasında canlarını ortaya koyarak şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz şehitlerimize ve gazilerimize olan minnet borcumuzu ödemek için hepimize düşen görev ise; ülkemize sahip çıkarak demokrasimize sıkı sıkıya sarılıp birlik ve beraberlik içinde yaşamaktır. Birbirimize destek olmak milli birlik ruhunu korumak ve her zaman vatan sevgisiyle hareket etmek şehitlerimizin anısına en güzel armağan olacaktır. 15 Temmuz'un 8. yıl dönümünde birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” dedi.

Vali Canbolat’ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program sahnelendi. Kent Meydanı’nda kurulan sinevizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti. 15 Temmuz Şehidi Nedip Cengiz Eker’in video gösterimi sonrası 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sinevizyon gösterimi ve ilahi korosunun dinletisi yapıldı, dualar edildi. Mehteran takımının gösterisinin de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendiği etkinlikte, Kent Meydanı’nı ellerindeki Türk bayraklarıyla dolduran vatandaşlar sabaha kadar temsili nöbet tuttu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN