Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

15 Temmuz Programında Şehitlerimizi Dualarla Andık

15.07.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, hain darbe girişiminin engellenmesinin 8. yılında Aydın Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenlerine katıldı.

Tellidede Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte başlayan törene, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat'ın çelenk sunumunun ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Aydın İl Müftülüğü tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.

Törende konuşma yapan Aydın Valisi Yakup Canbolat, vatanın birliğini ve bütünlüğünü koruma pahasına korkusuzca şehadete yürüyen şehitlerimizi anarak milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Şehitlik defterini imzalayan Vali Canbolat, şehitlik defterine yazdığı notta 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin demokrasi zaferine dönüşmesinin 8. yıl dönümünde, milletin iradesini ezdirmeyen kahraman Türk halkının göstermiş olduğu azmin gururunu tekrar yaşadıklarını ifade etti.

Tellidede Mezarlığı Şehitliği'nde başlayan program; Kemer Mezarlığı şehitliği, Yedieylül Şehitler Abidesi, Çanakkale Şehitlik Abidesi ziyaretleri ile devam etti.

Program, Atatürk Kent Meydanı'ndaki Üniversitemiz ve Anadolu Ajansı iş birliği ile düzenlenen ve Anadolu Ajansı fotoğraflarının yer aldığı '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin açılışı ile son buldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışını, Vali Yakup Canbolat, Aydın Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan, Baro Başkanı Av. Sezgin Çetin, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Anadolu Ajansı Aydın İl Temsilcisi Ferdi Uzun gerçekleştirdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN